30 Ιουλ 2009

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
Γράφει: Ο Διογένης
Το ιδιαιτερότατο συγκρότημα Λαμπράκη παρεχώρησε το, σχεδόν, ιδιόκτητο μικρό, αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο γνωστότατο, ιδιαιτερότατο, νέο σκηνοθέτη κ. Μαυρίκιο για να παρουσιάσει, σε θεατρική μορφή, κάποιες... ιδιαιτερότατες ποιητικές στιγμές του Γιάννη Ρίτσου.
Και αμέσως όλοι οι γνωστότατοι, ιδιαιτερότατοι, υπερασπιστές του είδους, έγραψαν ύμνους γα την ιδιαιτερότατη παράσταση και ιδιαιτέρως για την ιδιαιτερότατη ζωντανή σκηνή της ερωτικής συνεύρεσης δύο νέων αγοριών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι γνήσιοι φίλοι του Ρίτσου θα παρέμβουν για να τονίσουν ότι οι ιδιαίτερες στιγμές ενός μεγάλου Ποιητή, όπως δήλωνε κι ο ίδιος, όταν διαβάζονται είναι απόσταγμα ψυχής όταν όμως δημοσιοποιούνται είναι χυδαία εικόνα.

Προτείνουμε να συνεχιστεί αυτή η ευτυχία της ιδιαιτερότητας, με θεατροποίηση των απόκρυφων κειμένων όλων των ιδιαιτερότατων δημιουργών μας, Καβάφη, Ταχτσή, Ιωάννου, Εμπειρίκου και άλλων πολλών.

Όπως έγινε και στο Ηρώδειο με το ειδικό αφιέρωμα στα τραγούδια τα εμπνευσμένα από την ιδιαιτερότητα των ουσιών, χασίς κλπ..

Χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε ένα αφιέρωμα στις άλλες αμέτρητες πηγές έμπνευσης όλων των μεγάλων συνθετών μας. Την ξενητειά, τον έρωτα, τη θάλασσα, τη μάννα, τη φτώχεια, την ειρήνη, την Ελευθερία, τους αγώνες..

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα ζήσουμε κι εμείς την ευτυχία των ιδιαιτεροτήτων και των ουσιών του ξέγνοιαστου σήμερα και θα απαλλαγούμε πια από τη βαρετή δυστυχία των ηρωισμών και των θυσιών της βασανισμένης πατρίδας μας.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα χτίσουμε ένα ευτυχισμένο μέλλον, σβήνοντας τις μνήμες μας.

Όπως σιγά-σιγά, σβήνουμε όλους τους μεγάλους δημιουργούς μας, που είχαν την ατυχία να μην έχουν καμιά ιδιαιτερότητα...

Και γι αυτό ακριβώς δεν χωράνε, τα τελευταία,μοντέρνα, χρόνια,ούτε σε μια γωνίτσα του Φεστιβάλ, του Εθνικού, του Ηρωδείου και της Επιδαύρου.

Το Σικελιανό, τον Καζαντζάκη, τον Παλαμά, το Σολωμό, το Ρώτα, το Χατζή, τον Πατατζή και τόσους άλλους, άνευ ιδιαιτεροτήτων ,φουκαράδες Έλληνες δημιουργούς.
Πηγή: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3579
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη