6 Ιουλ 2009

ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ . . .


Θα είμαι στην διάθεση της στήλης της taxalia και όλων όσων το επιθυμήσουν για να διέλθουμε απο κοινού διεξοδικά την τελευταία ενδελεχή έρευνα, σχετική με τον πορισμό των απαραιτήτων ποσών που θα κλείσουν τις μαύρες τρύπες του Προϋποολογισμού, αλλά και το απύλωτο στόμα του κ. Αλμούνια και των υπολοίπων στην Ε.Ε., καθώς οι δικοί μας ΦΩΣΤΗΡΕΣ της νεοδημοκρατικής θεότητος δέν έχουν σκεφθεί και ποτέ δεν πρόκειται να σκεφθούν το απλούστερο!

Και πιο συγκεκριμένα:

Επι τριάντα συναπτές ημέρες μέσα στον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2009 και σε όλο το 24-ωρο μετρήσαμε τροχαίες παραβάσεις μόνο μέσα σε μία πόλη. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα υπήρξε ευνοϊκότερο απο αναμενόμενο. Για έναν μήνα, σε μία πολη των 2.000.000 κατοίκων και σύμφωνα με το ισχύον προστιμολόγιο του ΚΟΚ τα έσοδα έφθασαν αισίως και ενδόξως τα 17.500.000 Εΰρώ. Εννοείται... θα εφθαναν, άν υπήρχαν σε δράση και λειτουργία τα σχετικά συνεργεία Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτά τα συνεργεία την ημέρα χάνονται, τα μέν πρώτα απο τις 9.00 το πρωϊ τα δε δεύτερα με το κλείσιμο των καταστημάτων. Μετά απο αυτές τις ώρες επικρατεί κάθε είδους κυκλοφοριακή αναρχία. Εννοείται επίσης ότι, θα προέκυπταν και περισσότερα άν η προσπάθεια δέν ήταν ερασιτεχνική αλλά επαγγελματική.

Το ποσό αυτό πολλαπλασιαζόμενο επι 12 προσφέρει στον δημόσιο κορβανά 200-210 εκατομμύρια ευρώ μόνο απο την πολη της Θεσσαλονίκης. Η αναγωγή του ποσού αυτού για την Αθήνα το ανεβάζει στα 600-650 εκατομμύρια κατ'ελάχιστον. Και με την πλέον προσεκτική αναγωγή στο σύνολο των ελληνικών πόλεων το ποσό αυτό φθάνει χωρίς υπερβολή τα 3 δισ μέσα σε έναν χρόνο.

Στο ποσό αυτό δέν συμπεριλαμβάνονται οι τροχαίες παραβάσεις εκτός πόλεων, που κρινόμενες απο τους νεκρούς που προκαλούν κάθε χρόνο, μετα βεβαιότητος προσθέτουν ακόμα ένα δις στο αναμενόμενο σύνολο. Το οποίο σύνολο είναι προϊόν ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και όχι των διαφόρων εχόντων ημιϋπαιθρίους χώρους, που σύμφωνα με τον Νόμο θα πρέπει να είναι βιώσιμοι όσο ο Θεός κάνει καλοκαίρι και όχι όλον τον χρόνο.

Πόση σκέψη και κατανάλωση φαιάς ουσίας χρειάζεται άραγε για να χωρίζουν δύο γαϊδάρων άχυρα;

Χρηματα ζεστά, που στην χώρα με τους εκ πεποιθήσεως τροχαίους παραβάτες ρέουν σαν ποτάμι στον δημόσιο κορβανά, είναι σαφώς προτιμότερα απο την χρονοβόρα και γραφειοκρατική αλλά και αμφίβολη συγκέντρωσή τους.

Ασφαλώς και χρειάζεται οργάνωση για την είσπραξη των τροχαίων παραβάσεων. Αλλά αυτή είναι παρασάγγας μικρότερη σε δαπάνες και καλύτερη απο αυτήν του υπουργείου Οικονομικών. Ένα μπλοκάκι για την αναγραφή των παραβάσεων και ένα συνεργείο εποχούμενο ή πεζό, ανάλογα με την περίπτωση για μία ορισμένη περιοχή. Αλλά και μία προβλεπόμενη ανταμοιβή που θα μεταφράζεται στην άμεση κράτηση και τον άμεσο διαχωρισμό του 5 % των προστίμων που θα πηγαίνει κατ'ευθείαν και χωρίς μεσολάβηση οιασδήποτε υπηρεσίας στα ταμεία ασφαλίσεων και συνταξιοδοτικά των ανδρών που εργάζονται και φροντίζουν για την ασφάλεια μας.

Και άς μήν αμφιβάλλει κανείς ότι, αυτό δέν είναι δίκαιο αλλά δίκαιο είναι το στάξιμο και οχρηματισμός του συνεγείου που θα έλθει στο σπίτι για να ελέγξει, να διαπιστώσει και να μετρήσει τον ή τους ημιϋπαίθριους χώρους.

Κύριοι, κύριοι υπουργοί,

σκεφθείτε την πρόταση, κρίνετέ την και αποφασίσετε. Και άν δέν βγαίνουν τα κουκιά - πράγμα απίθανο -, έχετε πάντοτε την εναλλακτική λύση εισπράξεων με τις αλλαγές χρήσεων. Αλλα προς Θεού όχι με γροθιές στο στομάχι. Για να μην σας γυρίσουν όλοι οι Έλληνες τις πλάτες.

"ΠΕΛΙΑΣ"

Σημ.taxalia: Είμαστε βέβαιοι, ότι οι πρότασή σας, δεν θα αρέσει σε κανέναν! Ούτε στους παραβάτες, ούτε στους πολιτικούς!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη