22 Ιουλ 2009

ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΥΛΑΞΗ.


Το Κλιμάκιο Συνοριακής Φύλαξης Πωγωνιανής είναι το πρώτο που διαλύεται στο Νομό Ιωαννίνων, σιωπηλά και χωρίς καμία εξήγηση. Εδώ και δεκαπέντε ημέρες, το καθεστώς λειτουργίας του έχει αλλάξει, οδηγώντας στην πλήρη υποβάθμιση και ουσιαστικά στην απαξίωσή του, θέτοντας όμως συνάμα και σε σοβαρούς κινδύνους την ζωή του ενός και μοναδικού συνοριακού που βρίσκεται πλέον στο τμήμα. Στο Κλιμάκιο, υπάρχει πλέον μόνο ένας σκοπός, ενώ οι υπόλοιποι συνοριακοί που υπηρετούν εκεί, κάνουν υπηρεσίες στο Δελβινάκι, στο...
Χάνι, ακόμη όμως και σκοπιά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Στην πράξη ο τομέας που καλύπτονταν από το κλιμάκιο της Πωγωνιανής, μένει κενός, δεν γίνεται καμία περιπολία στα χωριά αυτά και οι λιγοστοί κάτοικοι μετά από αρκετά χρόνια, βλέπουν και πάλι να χάνουν την ασπίδα που είχε δημιουργηθεί για αυτούς.Το πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες ετέθη υπόψιν της τοπικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και παρά την υπόσχεση για αντιμετώπισή του, μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα.Κι όχι μόνο αυτό. Είναι ίσως η πρώτη φορά, όπου καταγράφονται σοβαρά προβλήματα στο Τμήμα Δελβινακίου, στο οποίο υπάγεται ουσιαστικά και η Πωγωνιανή.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μία μικρή ομάδα «εκλεκτών» που αποτελείται από 4-5 άτομα, τα οποία εκτελούν χρέη αξιωματικού υπηρεσίας. Φυσικά ο ορισμένος αξιωματικός υπηρεσίας εκτελεί υπηρεσία από το...σπίτι του και πηγαίνει στην υπηρεσία μόνο όταν προκύπτει κάποιο αυτόφωρο. Δηλαδή μία φορά την εβδομάδα ή και στις δέκα ημέρες. Και φυσικά όλες αυτές οι επιλογές, χρεώνονται στον Διοικητή του Τμήματος. Από την στιγμή όμως που το πρόβλημα έχει επισημανθεί και στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, καλό θα είναι κάποιοι να λάβουν αποφάσεις και μέτρα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη