31 Ιουλ 2009

Μετεγκατάσταση Δ.Ε.Θ. Όλα δείχνουν ..Λαγκαδά


ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

"η έκταση στη θέση “Μεράς” είναι αμιγώς δημοτική και δεν περιλαμβάνει ιδιωτικές ιδιοκτησίες και δύναται να παραχωρηθεί άμεσα και χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα από τους οικείους δήμους, ικανοποιώντας κατʼ αυτό τον τρόπο την απαίτηση της άμεσης απόδοσης και τη χωρίς καθυστέρηση έναρξη των εργασιών ανέγερσης με μηδενικό κόστος παραχώρησης. Η έκταση βρίσκεται στα όρια των δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, με πλησιέστερους οικισμούς τον... οικισμό Περιβολάκι του Λαγκαδά, που βρίσκεται ανατολικά του γηπέδου εγκατάστασης, σε απόσταση 450 περίπου μέτρων, και τους οικισμούς Λητής και Λαγυνών, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων δυτικά και νότια, αντίστοιχα, της έκτασης. Η προτεινόμενη θέση εγκατάστασης απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (πλατεία Δημοκρατίας).

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η προτεινόμενη έκταση "Μεράς", σύμφωνα με τους δύο δήμους, ικανοποιεί στο βέλτιστο βαθμό τα κριτήρια προσβασιμότητας, δεδομένης, καταρχήν, της γειτνίασής της με την Εγνατία οδό, τον μεγαλύτερο κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα. Η έκταση έχει πρόσωπο στον κόμβο Λαγκαδά, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους της Εγνατίας οδού, με δεδομένο ότι από εκεί ξεκινούν οι κάθετοι οδικοί άξονες Κιλκίς - Εύζωνων και Σερρών - Προμαχώνα που συνδέουν τη χώρα μας με την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και, μέσω αυτής, με όλα τα Βαλκάνια. Αναφέρεται ακόμα ότι η σημαντικότητα της θέσης αναδεικνύεται από την Εγνατία οδό, η οποία αποτελεί το πλέον σύγχρονο έργο υποδομής για την ανάπτυξη και την επικοινωνία της χώρας μας με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία. Επιπροσθέτως, η ίδια περιοχή, όπως αναφέρεται στην τελική πρόταση, εξυπηρετείται από τον ΟΑΣΘ, ενώ προβλέπεται η σύνδεσή της με το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης μέσω του προαστιακού σιδηροδρόμου (ο σχεδιασμός του έχει ήδη προγραμματιστεί), ο οποίος θα εξυπηρετεί, επιπλέον, τη σύνδεση της περιοχής με τον αερολιμένα «Μακεδονία» και το νομό Χαλκιδικής."

(από εξαιρετικό ρεπορτάζ της Φανής Σοβιτσλή στη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ")


Ο ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ:

Στην περιοχή έχουν "τοποθετηθεί" ήδη οι δύο μεγαλύτεροι επιχειρηματίες της Ελλάδας. Ναι, ακριβώς αυτοί που σκεφτήκατε ! Οψόμεθα εις ...Λαγκαδά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη