31 Ιουλ 2009

Κουκουλοφόροι bloggers, δημοσιογράφοι ή πολιτικοί;


Ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν διαπιστώνω ότι το blogging διανύοντας την νηπιακή του ηλικία ερωτοτροπούσε έντονα με την «κουκούλα».

Με την πάροδο όμως του χρόνου τείνει να την αποβάλει από επάνω του ως ξένο σώμα. Δείχνει να βρίσκει την ισορροπία του και να κάνει τα πρώτα βήματα του που θα το οδηγήσουν στην «άνδρωση του» και στην κοινωνική του καταξίωση.

Οι λίγοι εναπομείναντες κουκουλοφόροι bloggers είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. (Αναφέρομαι στα 100-200 μεγαλύτερα blogs από επισκεψιμότητα και όχι στα μικρότερα που έτσι και αλλιώς δεν αποτέλεσαν ποτέ απειλή για την κοινωνία λόγο του μικρού αριθμού διαδικτυακών επισκεπτών).

Οδηγούμαι λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η απειλή για την κοινωνία από την πλευρά των κουκουλοφόρων bloggers έχει φθίνουσα πορεία. Στον αντίποδα οι κουκουλοφόροι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ έχουν την ακριβώς αντίθετη εξελικτική πορεία. Μέρα με την μέρα πληθαίνουν τα αισχρά και συκοφαντικά δημοσιεύματα, σε σημείο που η πολιτική και κοινωνική ζωή αυτού του τόπου να γίνεται ...«όμηρος τους».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη