10 Ιουλ 2009

ΤΑ ...''ΧΩΝΕΙ'' ΣΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ Ο DeFreJus ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ


Γράφει ο μπλόγκερ:Τι «ζόρι» τραβάνε εκεί στο http://troktiko.blogspot.com με μένα -που ούτε τους ξέρω ούτε με ξέρουν σε προσωπικό επίπεδο- δεν μπορώ να καταλάβω...

Ενώ θεώρησαν σκόπιμο να συμπεριλάβουν το βίντεο που φτιάξαμε ως φόρο τιμής στον μακάριο Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό -όπου φαίνεται το μεγάλο θαύμα με το χαμόγελο μετά την κοίμησή του- φρόντισαν εξ αρχής να «απαξιώσουν» αυτό που και οι ίδιοι δήθεν αποδέχονται και προβάλλουν, προτρέποντας τους αναγνώστες τους να δουν το βίντεο χωρίς να δώσουν σημασία στα κείμενα που...


περιλαμβάνει!

Μα τα κείμενα είναι βασικό επεξηγηματικό στοιχείο του βίντεο που συνοδεύουν το φωτογραφικό υλικό! Αν ήθελαν απλώς να παραπέμψουν στις φωτογραφίες, θα αρκούνταν να οδηγήσουν τους αναγνώστες τους στο ιστολόγιο http://vatopaidi.wordpress.com απ’ όπου και εμείς δανειστήκαμε το υλικό, όπως ρητά αναφέρουμε στην αρχή του εν λόγω βίντεο…

Επί λέξει, οι ιθύνοντες του http://troktiko.blogspot.com γράφουν:

«Άλλο ένα συγκλονιστικό video-ντοκουμέντο. Για όλους. Πιστεύσαντες και μη πιστεύσαντες. Είναι η κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που εδώ και δέκα μέρα λέμε ότι είναι Άγια Μορφή. Το πρώτο θαύμα έγινε με την κοίμηση του.

Το video δείτε, τα αρχικά λόγια είναι όσων έκαναν το video και δεν έχουν τόση σημασία».

Οι ιταμοί τόνοι της απαξίας προς «όσους έκαναν το video» (οι οποίοι έχουν και διαδικτυακό όνομα και ταυτότητα…) είναι προφανείς όσο και ανεξήγητοι… Ταυτοχρόνως δε και παραπλανητικοί. Αφού δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε «αρχικά λόγια» και βίντεο, όλα αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα.

Εάν τώρα οι διαχειριστές του “troktiko” διαφωνούν με την αναπόφευκτη σύνδεση που κάνουμε με τη Μεγάλη Σκευωρία σε βάρος της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου, τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου! Ή «διχασμένες προσωπικότητες» που θέλουν «και το σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη» ή αλλοπρόσαλλοι χωρίς περαιτέρω σχόλια!

Όπως άλλωστε και πολλοί από τους σχολιαστές του εν λόγω βίντεο στο YouTube που, πανικόβλητοι και απελπισμένοι, σπεύδουν να «διακρίνουν» το θαύμα με το ιερό λείψανο του Γέροντος Ιωσήφ από τη Μονή Βατοπαιδίου που ο ίδιος συνέστησε, ο ίδιος επάνδρωσε και ο ίδιος καθοδηγούσε πνευματικά μέχρι την κοίμησή του!!!

Μερικά χαρακτηριστικά για τη γελοιότητα και τον παραλογισμό τους σχόλια που συναντά κανείς στο βίντεο -και τα οποία αφήνουμε, για να καταφανεί η εμπάθεια των συκοφαντών, μια εμπάθεια που συνδέεται αναμφίβολα και με τις πολιτικές τους προτιμήσεις…- είναι τα εξής:


«μην τρελαθούμε ρε παιδιά. Το ότι ο Εφραίμ είναι ένα λαμόγιο και μισό δεν σημαίνει ότι αυτό το λαμόγιο επηρεάζει την αξία του γέροντα. Άλλο ο γέροντας και άλλο ο Εφραίμ»
«Αν πραγματικά υπάρχει Θεός και ήθελε να στείλει μήνυμα, σίγουρα δεν θα το έστελνε από εκεί»
«ΑΠΙΘΑΝΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ»
Ανόητα σχόλια ανθρώπων που θέλουν να παραμένουν τυφλοί μπροστά στην αυτοαποκαλυπτόμενη Αλήθεια της Πίστεως, όπως εύστοχα επισημαίνει ένας άλλος σχολιαστής: «Τέτοια γεγονότα θαυμαστά, αξιοθαύμαστα, είναι για να τονώνουν την πίστη μας. Αλλά όποιος θέλει, θα πιστέψει και χωρίς θαύματα, γιατί το λέει η καρδούλα του. Όποιος δεν θέλει, ακόμη και μπροστά στα μάτια του να δει το θαύμα, δεν θα πιστέψει, αλλά θα χλευάσει…»

Αυτό άλλωστε έγινε και με τον ίδιο τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, που ανάσταινε νεκρούς και οι Εβραίοι (πρόδρομοι και μέντορες των σημερινών Αλιβάνιστων Αντιχρίστων πάσης λογής) Τόν βλασφημούσαν ότι με την «δύναμη του διαβόλου» έκανε τα θαύματα!!!

Όσο για όσους εμπαθώς ισχυρίζονται «άλλο ο γέροντας και άλλο ο Εφραίμ» τούς επισημαίνουμε ότι πνευματικός οδηγός της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου -και προσωπικώς του Καθηγουμένου Εφραίμ- υπήρξε πάντοτε ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ! Τελεία και παύλα! Αντί να πενθήσουν και να κλαύσουν που πίκραναν τόσο πολύ τον Γέροντα στα έσχατά του, με την άθλια συκοφαντική επίθεση σε βάρος των πνευματικών του τέκνων και της Μονής του, προσπαθούν ξεδιάντροπα να μας κάνουν και… κατήχηση, λες και δεν ξέρουμε από Ορθοδοξία και Μοναχισμό, από Υπακοή και πνευματική καθοδήγηση! Ντροπή τους! Γιατί φέρουν επάνω τους και το βάρος του Γέροντα Ιωσήφ μαζί με όλα τα άλλα!

Από την άλλη -και εδώ είναι και το υπερβολικά αστείο της υπόθεσης- θορυβήθηκαν και οι νεοπαγανιστές τρελοδωδεκαθεϊστές (αυτοί με τις… χλαμύδες και τα άλλα ευτράπελα και ξεκαρδιστικά!), οι οποίοι βέβαια φρυάττουν, όπως και ο εμπνευστής τους Σατανάς, με τα θαύματα που συμβαίνουν αδιαλείπτως στη Μόνη Αλήθεια: την Ορθοδοξία! Και μιλούν οι ανώμαλοι, νεκρομάντεις, παιδεραστές, ομοφυλόφιλοι, οιωνοσκόποι, δεισιδαίμονες -και ό,τι άλλο καταστροφικό έχει εισηγηθεί ο αρχέκακος όφις στον άνθρωπο- για «νεκροφιλία», καταπατώντας ακόμη και αυτήν την ελληνική γλώσσα, την οποία δήθεν υπηρετούν και μάλιστα στο… «αρχαίον κάλλος» της!!! Παραθέτουμε το σχόλιο, αλλά και τις δέουσες απαντήσεις που έλαβε, για του λόγου το αληθές:

- Maximusiusius: Νεκροφιλία, προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, αν είναι δυνατόν, λες και ζούμε στον μεσαίωνα! Αναρωτιέμαι πραγματικά, εσείς που φτιάξατε αυτό το βίντεο τι νοημοσύνη διαθέτετε… Είναι από απίστευτο, έως αρρωστημένο…
- Leonidas300he: Φίλε άραξε και πήγαινε δες στον Μπαμπινιώτη τι σημαίνει νεκροφιλία, δεν κολλάει εδώ. Και ο στοιχειωδώς καταρτισμένος αντιλαμβάνεται τη διαφορά δεισιδαιμονίας και θρησκείας.
- DIEYXONTONAGION: Πηγαίνετε και κάντε καμιά σπονδή στον θεό Απόλλωνά σας και αφήστε εμάς να δυναμώσουμε την πίστη μας στον μόνο Σωτήρα των Ψυχών μας Ιησού Χριστό.

Τέλος, για να επανέλθουμε στο αρχικό ζήτημα με το “troktiko”, εμείς έχουμε μια πρόχειρη εξήγηση για την τραγελαφική στάση τους (αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο, ας μας ενημερώσει): οι πολιτικές μας διαφορές. Διότι ο εν λόγω ιστολόγιο ανήκει στη σφαίρα των νταβατζιλίδικων αντικαραμανλικών μπλογκς (αυτών που «χαιρέτιζε» με ενθουσιασμό ο Αμερικανοεβραιοσπορίτης από τα προεκλογικά μπαλκόνια…), και σίγουρα δεν του «δένει το γλυκό» ταυτόχρονα να κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για τα «σκάνδαλα» (όπως του Βατοπαιδίου…) και να επαινεί τον Βατοπαιδινό Γέροντα Ιωσήφ!

Τι να κάνουμε; Το «αλληθώρισμα» είναι επικίνδυνο και πληρώνεται ακριβά! Όπως στην περίπτωση του «Ελεύθερου Τύπου»…

Έτσι θα γίνει σιγά-σιγά και με τα «εμπορικά» ιστολόγια, που παραθέτουν ένα σωρό διαδικτυακά σκουπίδια για να ανεβάσουν την «επισκεψιμότητά» τους (από γυμνές και τσίτσιδες μέχρι… αγιορείτες γεροντάδες!!!), στερούνται όμως κάθε σοβαρότητας και φερεγγυότητας αναφορικά με τον προσανατολισμό τους!

Είναι «λίγο απ’ όλα και τίποτα»!

Όμως η χλιαρότητα προκαλεί εμετό… Κρίμα.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη