9 Ιουλ 2009

Προσοχή: απάτη με το θάνατο του Michael Jackson

Η εκμετάλλευση του θανάτου του Michael Jackson συνεχίζεται και με spam e-mail. Έλαβα χτες e-mail (το οποίο πήγε αυτόματα στο spam) που είχε τίτλο: "ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ MICHAEL JACKSON"
Έλεγε το κείμενο πως παρά τα όσα ακούγονται για τον θάνατο του Jackson... έκλαψε πολύς κόσμος στον ξαφνικό χαμό του γιατί ήταν ο βασιλιάς της ποπ και λείπει σε όλους. Εκτός των άλλων ήταν πολύ ευαίσθητος με τις φιλανθρωπίες και είχε μπει στο ρεκόρ Guiness για την προσφορά του. Συνεχίζοντας στο ίδιο δακρύβρεχτο στυλ μπαίνει στο...ψαχνό λέγοντας πως ο Michael θα ήθελε να συνεχίσουμε το έργο του και ακόμα και η πιο μικρή προσφορά μπορεί να σώσει ζωές. Ζητά λοιπόν να στείλουμε χρήματα σε μια διεύθυνση στη Νιγηρία (παντα Νιγηρία είναι τα spam?) και θα μας στείλουν και απόδειξη μετά! Και κλείνουν οι απατεώνες με ένα "R.I.P Michael, we love you!!"
Μπορεί στην Ελλάδα να μην πειστούμε να πληρώσουμε για τον Michael, αλλά σίγουρα στην Αμερική θα υπάρξει κόσμος που θα συγκινηθεί, θα θέλει να συνεχίσει το έργο του και να στείλει χρήματα. Ήταν αρκετά αληθοφανές ομολογουμένως για spam (συγκεκριμένα λέγεται scam όταν σε προτρέπουν να πληρώσεις και όχι να εισπράξεις) και μετά από ψάξιμο διάβασα άρθρα που ανέφεραν την απάτη και εφιστούσαν την προσοχή στους φαν του βασιλιά της ποπ. Καλό είναι να τα προσέχουμε αυτά....http://ourgreektv.blogspot.com/2009/07/jackson_09.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη