30 Αυγ 2009

Μην καλείτε άσκοπα το ΕΚΑΒ (166) !


Μερικοί συμπολίτες μας έχουν παρεξηγήσει το ρόλο ορισμένων κρατικών υπηρεσιών και τις υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένες αυτές να τους παρέχουν ανάλογα με το ρόλο τους. Συγκεκριμένα θέλω να... σταθώ στο ρόλο του ΕΚΑΒ διότι τυγχάνει να εργάζεται συγγενικό μου πρόσωπο και αυτά που μαθαίνω είναι τραγικά. Το ΕΚΑΒ λοιπόν σημαίνει Εθνικο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Παράσχεση δηλαδή πρώτων βοηθειών σε όσους συνανθρώπους μας απειλείται άμεσα η υγεία τους και ζωή τους και χρήζουν άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και μεταφοράς σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Δυστυχώς πολλοί ανεγκέφαλοι συμπολίτες μας, καλούν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για αστεία και εντελώς απλά περιστατικά όπως λόξυγγας -ώ ναι-, κρυολόγημα, πονοκέφαλος, πονόδοντος και άλλα παρόμοια αστεία, στερώντας με αυτή τη συμπεριφορά τους το ασθενοφόρο από ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη όπως θύματα τροχαίων ατυχημάτων, καρδιακα επεισόδεια, εγκεφαλικά επεισόδεια κτλ.

Ας πεί λοιπόν κάποιος κύριος σε αυτούς τους αγράμματους, πως εφόσον η περίπτωσή τους δεν είναι επείγουσα και δεν κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ η ζωή τους και η υγεία τους, μπορούν να πάρουν το αμαξάκι τους η ένα ταξί και να πάνε στο εφημευρεύον νοσοκομείο. Οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ δεν είναι ούτε ταξιτζήδες αλλά και ούτε υπηρετικό προσωπικό, για να εκτελούν κάθε είδους τρελή απαίτηση που έχετε πέρα από αυτά που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Και στο φινάλε... ας τιμωρηθεί αυτός που κάλεσε ασθενοφόρο, διότι είχε λόξυγγα, για άσκοπη κινητοποίηση αρχής. Αρκετά πια.

Γ.Χ.Θεσσαλονίκη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη