30 Αυγ 2009

Δικαστής θα αποφασίσει την πρώτη αλλαγή φύλου σε ανήλικο


Ένας δικαστής στην Βαρκελώνη έχει κληθεί να αποφασίσει αν ένας νέος 16 ετών θα είναι ο πρώτος ανήλικος που θα υποβληθεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου. Η υπόθεση είναι αρκετά πολύπλοκη αφού ο νόμος λέει ότι για να υποβληθεί κανείς σε εγχείριση αλλαγής φύλου θα πρέπει να... είναι ενήλικος ή να υπάρχει δικαστική απόφαση.Ο συγκεκριμένος νεαρός υποβάλλεται σε ορμονοθεραπεία αλλά και σε ψυχιατρική υποστήριξη και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ή δισταγμός σε ιατρικό επίπεδο που να εμποδίζει αυτή την εγχείριση.
Η αλλαγή φύλου στην Ισπανία είναι αποποινικοποιημένη από το 1983, για τους ενήλικες, ενώ για τους ανήλικους, η μόνη περίπτωση είναι να υπάρχει δικαστική απόφαση.Αν εν τέλει ο δικαστής εκδόσει θετική απόφαση θα είναι η πρώτη περίπτωση στην Ισπανία και μία από τις ελάχιστες καταγεγραμμένες σε όλο τον κόσμο.Να σημειωθεί ότι φυσικά οι γονείς είναι μαζί με το παιδί τους και το υποστηρίζουν σε αυτή την απόφαση.
Σ.Σ: Το παραπάνω άρθρο αναφέρεται στις νόμιμες διαδικασίες αφού είναι γνωστό γενικότερα στην Ισπανία ότι αρκετοί που θέλουν να υποβληθούν σε τέτοιου είδους επεμβάσεις ταξιδεύουν στην λατινική αμερική για να τις πραγματοποιήσουν όπου το ιατρικό ρίσκο είναι μεγαλύτερο αλλά το νομικό πλαίσιο και ο κρατικός έλεγχος πολύ λιγότερα αυστηρά.

Συνελλήφθη 65χρονος με 6,6 κιλά κοκαΐνης

Στο αεροδρόμιο El Prat de Llobregat της Βαρκελώνης συνελλήφθη ένας 65χρονος γερμανικής καταγωγής ο οποίος αρχικά προσπάθησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς αλλά τελικά ανακαλύφθηκε ότι έκριβε μέσα στην βερμούδα του 6,6 κιλά κοκαΐνης τυλιγμένα σε μικρούς κυλίνδρους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη