13 Αυγ 2009

Εθνική Κύπρου: Εξευτελισμός (6-1) στην Αλβανία.


H Kύπρος έπαιξε χθες στην Αλβανία, με Τούρκο διαιτητή, που σφύριξε ..τρία (-3-) πέναλτι εναντίον της κι ακόμη ..τρώει γκολ...
ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Την ήττα με βαρύ σκορ γνώρισε η Εθνική Κύπρου, στον φιλικό αγώνα κόντρα στην... αντίστοιχη της Αλβανίας στα Τίρανα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο εντυπωσιακό 6-1 και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά από ένα χρόνο.



Βαρύ σκορ για την Εθνική μας, λέει το cfa.com.cy, που δέχτηκε τέσσερα γκολ στην επανάληψη και με τον Τούρκο διαιτητή να καταλογίζει σε βάρος μας τρία πέναλτι.
Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 6’ ο τερματοφύλακας Ujkani πρόλαβε τον Οκκά που δέχτηκε μπαλιά από τον Σατσιά και στο 8΄ δυνατό σουτ του Στάθη Αλωνεύτη έφυγε μόλις άουτ.
Η μεγάλη ευκαιρία για τους διεθνείς μας χάθηκε στο 16’ όταν ο τερματοφύλακας της Αλβανίας εξουδετέρωσε από κοντά το σουτ του Μιχάλη Κωνσταντίνου.
Οι γηπεδούχοι στο 26’ κέρδισαν πέναλτι όταν μετά από μαρκάρισμα Σατσιά πάνω στον Bogdani, ο Αλβανός βρέθηκε στο έδαφος. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Σκέλα σημειώνοντας το 1-0.
Μετά το υπέρ τους σκορ, οι Αλβανοί έλεγξαν το παιχνίδι, όμως η εδαφική τους υπεροχή δεν κράτησε για πολύ.
Στο 37’ λοιπόν μετά από έξοχο συνδιασμό του Αλωνεύτη και του Αβραάμ, ο Κωνσταντίνου άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο αμαρκάριστος Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης που καραδοκούσε, από κοντά ισοφάρισε (1-1).
Στο 43΄οι Αλβανοί κέρδισαν νέο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παρασκευά Χρίστου πάνω στον Ντούρο. Την εκτέλεση του ανέλαβε πάλι ο Σκέλα και έδωσε εκ νέου προβάδισμα (2-1) στους γηπεδούχους.
Η επανάληψη
Η Εθνική μας ξεκίνησε με τρεις αλλαγές και στην εξέλιξη του αγώνα ο κ. Αναστασιάδης πραγματοποίησε άλλες δύο για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η ομάδα μας παρουσίασε αδυναμίες και τελικά δεν αποφύγαμε την ήττα με το βαρύ σκορ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, κυριάρχησαν και στο 55’ δυνατό διαγώνιο σουτ του Bogdani έφυγε μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Αυγουστή. Στο 66’ ο Bogdani από κοντά κατάφερε να πετύχει όμως το 3-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τούρκος διαιτητής Bulent Yildirim σφύριξε και τρίτο πέναλτι για τους γηπεδούχους. Ο Γαρπόζης δέχτηκε σπρώξιμο και έχασε την μπάλα από τον Dallku και ακολούθως, δόθηκε πέναλτι όταν ο διεθνής μας τράβηξε από τη φανέλα τον ποδοσφαιριστή της Αλβανίας.
Το εκτέλεσε ο Ντούρο, ο Αυγουστή απέκρουσε και στην επιστροφή της μπάλας ο ντούρο με κεφαλιά την προώθησε στην εστία μας και παρά την προσπάθεια του Χρύση Μιχαήλ κατέληξε στα διχτύα (4-1).
Το 5-1 ήρθε στο 70’ από τον Agolli και το 6-1 στο 74’ από τον Vila που μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι.
ΚΥΠΡΟΣ: Αυγουστή, Σατσιάς (46’ Χρ. Μιχαήλ), Χαραλάμπους, Π. Χρίστου, Μ. Ηλία, Μ. Νικολάου (59’ Μαραγκός), Χαραλαμπίδης, Οκκάς, Κωνσταντίνου (46’ Χριστοφή), Αλωνεύτη (56’ Αλεξάνδρου), Αβραάμ (46’ Γαρπόζης)
ΑΛΒΑΝΙΑ: Ujkani, Vangjeli, Dallku, Cana, Curri, Agolli, Bulku, Duro, Skela, Bogdani, Salihi
www.cfa.com.cy
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη