25 Αυγ 2009

Κυκλοφοριακό κομφούζιο και στο Κιλκίς !

Είμαι κάτοικος της πόλης του Κιλκίς και θα ήθελα να θίξω το θέμα της οδικής συμπεριφοράς μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μου. Θα ξεκινήσω αναφερόμενος στην έκταση της πόλης η οποία δεν δικαιολογεί τη χρήση αυτοκινήτου, τουλάχιστον όσον αφορά την κίνηση στο κέντρο της πόλης. Όλες σχεδόν οι υπηρεσίες απέχουν η μια από τη άλλη το πολύ 15 λεπτά με τα πόδια, πλήν της νέας Νομαρχίας η οποία... μετεγκαταστάθηκε πρόσφατα σε ένα νέο κτίριο-στολίδι στη βόρεια είσοδο της πόλης.
Ο εμπορικός πυρήνας της πόλης είναι επι της 21ης Ιουνίου ο οποίος είναι κ ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης και τη διασχίζει από τη μια άκρη εως την άλλη. Σε ώρα λοιπόν αιχμής ,όταν δηλαδή λειτουργούν καταστήματα κ υπηρεσίες, ο μέσος χρόνος για να διασχίσει κάποιος με το όχημά του την οδό αυτή-περίπου 2 χιλιόμετρα με 2 φωτεινούς σηματοδότες- κ υμαίνεται από κυμαίνεται από 5 εως κ 15! λεπτά. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κακιά εως και γαϊδουρινή συνήθεια ορισμένων ανθρωπόμορφων τετραποδων, να διπλοπαρκάρουν μπροστά ακριβώς από το κατάστημα-υπηρεσία-περίπτερο, αγνοώντας προκλητικά και επιδεικτικά την ουρά που δημιουργείται πισω από το όχημά τους.
Νομίζουν αυτοί οι κύριοι πως κανένας άλλος δεν βιάζεται πλήν αυτών. Κ αν κάποιος αγακτισμένος τους κάνει παρατήρηση-και με το δίκιο του ο άνθρωπος- αυτοί όχι μόνο δεν το βουλώνουν, αλλά ζητάνε κ τα ρέστα από πάνω. Προσωπικά έχω πάψει να χρησιμοποιώ το όχημά μου και χρησιμοποιω ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου, ενω αν χρειαστεί να πάρω το αυτοκίνητο, απιφεύγω όπως ι διάολος το λιβάνι τη συγκεκριμένη οδό, χρησιμοποιώντας παραλληλες και εναλλακτικές οδους. Επίσης ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα που επιβαρύνει το κυκλοφοριακό κουμφούζιο στο Κιλκίς είναι το ΚΤΕΛ που πρέπει οπωσδήποτε να μετεγκατασταθεί καθώς επίσης κ οι φορτωεκφορτώσεις φορτηγών που δεν γίνονται μέσα στο νόμιμο χρόνο αλλά σε ώρες αιχμής.
Γ.Χ.ΚΙΛΚΙΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη