16 Αυγ 2009

Οι πόντιοι έτρωγαν φάπες, ο πατριάρχης χαριεντιζόταν με τον Ερντογάν

Την Πρίγκηπο (Büyükada ), στα Πριγκηπόνησα, επισκέφθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan. Εκεί είχε συνάντηση με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος έμεινε κατενθουσιασμένος από την τιμή που μας έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε τον Αηγιώργη τον Κουδουνά. Βέβαια ο Ερντογάν, αφιέρωσε τη χθεσινή του ημέρα, στις "μειονοτητες". Συναντήθηκε με... τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον αρχιραββίνο των Τούρκων Εβραίων İshak Helava, τον αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων που ζουν στην Τουρκία Aram Ateşyan, τον πνευματικό ηγέτη των Σύριων της Τουρκίας Filüksinos Yusuf Çetin και πολλούς άλλους. Πρόκειται για άνοιγμα του Τούρκου ηγέτη, που φαίνεται πώς ξέρει να κυβερνά !


Η είδηση που πέρασε σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, ήταν η θετική για την εικόνα της Τουρκίας συνάντηση και τα ΜΜΕ του κόσμου, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την ...ανεκτική και δημοκρατική Τουρκία. Κανείς δεν έμαθε τι έγινε στην Παναγία Σουμελά ! (δε θέλουν άλλωστε να μάθουν !!!).

Από τη μια δηλαδή, δίνουμε εντολή στους "τζανταρμάδες" να πλακώσουν στις φάπες τους Έλληνες και τους Ρώσους ορθόδοξους στην Τραπεζούντα αν χρειαστεί, από την άλλη κανονίζουμε την ίδια μέρα συνάντηση με τους ηγέτες των μειονοτήτων στην Κωνσταντινούπολη. Το ΄πιασες το κόλπο Κωστάκη και Γιωργάκη; Έτσι γίνονται ισχυρά τα κράτη !

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες ότι στην Τουρκία γίνονται σεβαστά τα θρησκευτικά δικαιώματα, πράγμα που ....επιβεβαίωνε άλλωστε και η τουρκική αστυνομία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου.


Η σκαιότατη συμπεριφορά των τούρκων, δεν θα έχει καμία αρνητική επίπτωση στη θέση της χώρας αυτής στο παγκόσμιο στερέωμα και είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά, με την αντιγραφή της "ανατολίτικης πολιτικής" της κ.Καραμανλή και κ.Παπανδρέου. Ούτε να αντιγράφετε δεν ξέρετε;;; μάλλον όχι.....
taxalia 16-8-2009 /sakis
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη