16 Αυγ 2009

«Ούτε βήμα πίσω».Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή σε Τουρκία και ΠΓΔΜ από την Κομοτηνή


Μήνυμα σε Αγκυρα και Σκόπια έστειλε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Για τη μεν Τουρκία είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της περνά μέσα από τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για τη δε ΠΓΔΜ είπε ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται.

Μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο πρωθυπουργός απέστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας».

«Οι Έλληνες θέλουμε να είναι η ευρύτερη περιοχή μας μια γειτονιά ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας για όλους. Στην πορεία αυτή, απαράβατος γνώμονάς μας είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, ο αλληλοσεβασμός» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Απευθυνόμενος στη συνέχεια στην ΠΓΔΜ, κάλεσε την ηγεσία της να μην επενδύει σε «εθνικιστικές εξάρσεις, προκλητικές συμπεριφορές και ανιστόρητες εμμονές».

«Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά προς τα γειτονικά Σκόπια ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Επαναλαμβάνω ότι στα εθνικά μας ζητήματα χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς και ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.

Newsroom ΔΟΛ
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/blog-post_16.html

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη