«Ούτε βήμα πίσω».Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή σε Τουρκία και ΠΓΔΜ από την Κομοτηνή

16 Αυγ 2009


Μήνυμα σε Αγκυρα και Σκόπια έστειλε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Για τη μεν Τουρκία είπε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της περνά μέσα από τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, για τη δε ΠΓΔΜ είπε ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται.

Μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, ο πρωθυπουργός απέστειλε «ξεκάθαρο και ανυπόκριτο μήνυμα στους γείτονές μας».

«Οι Έλληνες θέλουμε να είναι η ευρύτερη περιοχή μας μια γειτονιά ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας για όλους. Στην πορεία αυτή, απαράβατος γνώμονάς μας είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες, ο αλληλοσεβασμός» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Απευθυνόμενος στη συνέχεια στην ΠΓΔΜ, κάλεσε την ηγεσία της να μην επενδύει σε «εθνικιστικές εξάρσεις, προκλητικές συμπεριφορές και ανιστόρητες εμμονές».

«Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά προς τα γειτονικά Σκόπια ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Επαναλαμβάνω ότι στα εθνικά μας ζητήματα χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς και ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί.

Newsroom ΔΟΛ
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/blog-post_16.html

Share

1 σχόλιο:

  1. «Ούτε βήμα πίσω»

    Η ΝΔ δεν ήταν αυτή που δέχτηκε για πρώτη φορα την "λύση" σύνθετης ονομασίας "out of the blue" παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας και βάζοντας ψεφτο-VETO για το πρόθεμα η κάνω λάθος;;(Για να μην αρχίσω για τα Ελληνοτουρκικά που τα έχουν κάνει(ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) σκατά τα τελευταία 20 χρονια)

    Φαίνεται ότι πλησιάζουν οι εκλογές και ψάχνει για πρόβατα ο τσοπάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη