11 Αυγ 2009

Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τους 'λιβέλους αίματος' κατά του Ισραηλινού Στρατού

Jerusalem Post 30.7.09
Του Abe Selig
Ομάδα ακτιβιστών της φοιτητικής οργάνωσης Im Tirtzu πραγματοποίησε την Τετάρτη διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Ινστιτούτο Van Leer της Ιερουσαλήμ στο οποίο διεξαγόταν συνέδριο της οργάνωσης των Ραβίνων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (RHR). Το συνέδριο είχε βασικό του θέμα τη συμπεριφορά των Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι τον

περασμένο Ιανουάριο στη Λωρίδα της Γάζας.

Κρατώντας πανό που στηλίτευαν τους "λιβέλους αίματος κατά των Ισραηλινών στρατιωτών για χάρη των Ευρωπαϊκών κεφαλαίων", οι ακτιβιστές σταματούσαν τους συμμετέχοντες που έφθαναν στο σημείο και εξηγούσαν στους περίεργους περαστικούς πόσο έχουν ενοχληθεί από τις μονόπλευρες μαρτυρίες που ακούγονται στο συνέδριο και από την προφανή έλλειψη εμπεριστατωμένων στοιχείων για την στήριξή τους.

"Αυτό που μ’ ενοχλεί είναι ότι οι άνθρωποι εκεί μέσα εκτοξεύουν κατηγορίες για τους Ισραηλινούς στρατιώτες ΧΩΡΙΣ ν’ αναφέρουν ονόματα, χωρίς ν’ αναφέρουν τις τοποθεσίες στις οποίες έγιναν τα υποτιθέμενα γεγονότα", δήλωσε στη Jerusalem Post ο Amir Levy, έφεδρος αξιωματικός που υπηρέτησε στην Επιχείρηση Αμυντική Ασπίδα, το Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου και την Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι.

"Εκτοξεύουν αυτές τις κατηγορίες αλλά το κάνουν χωρίς στοιχεία", συνέχισε. "Και αυτό μας ενοχοποιεί όλους, ενοχοποιεί τον Ισραηλινό Στρατό στο σύνολό του. Αν υπήρξαν άνθρωποι που διέπραξαν εγκλήματα, τότε δώστε τα ονόματά τους, στείλτε τους στο δικαστήριο. Αλλά, η οργάνωση ενός συνεδρίου με την Ευρωπαϊκή οικονομική υποστήριξη, δίνει απλώς τροφή στον ξένο τύπο που αναμφίβολα θα γράψει ένα σωρό ιστορίες με βάση αυτούς τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς".

Μέρος της χρηματοδότησης για το συνέδριο της RHR και την ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο, gazawar.co.il, παρείχε η Trocaire, μια Ιρλανδική θρησκευτική οργάνωση που αντιτίθεται στις Ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα. Οι ακτιβιστές, εξάλλου, εικάζουν ότι κι ένας Ισπανός κυβερνητικός αξιωματούχος δώρισε ένα σημαντικό ποσό για τη χρηματοδότηση του συνεδρίου.

"Δεν άντεχα πια", τόνισε μια ηλικιωμένη γυναίκα που έφυγε από το συνέδριο και πέρασε από τη συγκέντρωση των διαδηλωτών. "Είναι σκέτος αντισημιτισμός εκεί μέσα. Μας έδειξαν ένα βίντεο με Παλαιστίνιους να επιτίθενται στον Ισραηλινό Στρατό και να επιτίθενται στο Ισραήλ. Είναι αυτό κανένα νέο φαινόμενο;"

Οι διαδηλωτές αιφνιδιάστηκαν όταν ένας άντρας βγήκε από το κτίριο, τους πλησίασε και συστήθηκε ως Ραβίνος Chaim Cohen – ένας εκ των συμμετεχόντων στο συνέδριο και μέλος της RHR.

"Θέλω να σας πω ότι αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα είναι άδικο", τόνισε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Ραβίνος Cohen. "Αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα είναι απλή δωροδοκία και σας ζητώ να μπείτε μέσα, ήσυχα, και με σεβασμό να τους ρωτήσετε ποιος χρηματοδοτεί αυτό το συνέδριο. Κάντε τους ερωτήσεις γι’ αυτό".

Όταν όμως μπήκαν στο συνέδριο, ένα μέλος των Im Tirtzu που έθεσε το ερώτημα διακόπηκε από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο. "Δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τέτοια πράγματα", του επισημάνθηκε.

"Χρηματοδοτηθήκαμε από πολλές πηγές και δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό", συμπλήρωσε κάποιος άλλος. "Ξεκινήσαμε με δικά μας χρήματα αλλά, για να συνεχίσουμε, χρειαζόμασταν κεφάλαια από το εξωτερικό".


www.cohen.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη