18 Αυγ 2009

Απέρριψε τις προτάσεις Νίμιτς η Ελλάδα

http://taxalia.blogspot.com/ 18-8-09, 21:15

Τελείωσε προ ολίγου στη Νέα Υόρκη, η συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς, με τον Αδαμάντιο Βασιλάκη. Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας διαπραγματευτής, ανέφερε ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις προτάσεις του καλοκαιρινού πακέτου Νίμιτς και παραμένει στην "κόκκινη γραμμή", που επανεπιβεβαίωσε πρόσφατα από την Κομοτηνή, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δηλαδή στη... "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων".
Η συνάντηση κράτησε δύο ώρες και στις δικές του δηλώσεις, ο Μάθιου Νίμιτς, ήταν ιδιαίτερα απαγοητευμένος.
"Θα περιμένω και τις θέσεις του έτερου συνομιλητή (Ζόραν Γιόλεφσκι), για να κάνω αναλυτικότερες δηλώσεις. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τη θέση της Ελλάδας, ως οριστική απόρριψη, πρόκειται για μια ζωντανή διαδικασία, στην οποία δυστυχώς δεν διαφαίνονται σημεία σύγκλισης", ήταν σε ελεύθερη απόδοσή του taxalia, το νόημα των δηλώσεων Νίμιτς.

Αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια των Σκοπιανών τις τελευταίες ημέρες, να περασουν ως "είδηση", την απόρριψη εκ μέρους τους, της ονομασίας "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", η οποία -κατά τον Γκρούεσκι- αλλάζει την ταυτότητα του "μακεδονικού έθνους". Η πρόταση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή (αφήνουν να διαρρέει οι Σκοπιανοί) είναι η "Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας", που έχει ασφαλώς τεράστια διαφορά, στα παράγωγα (εθνότητα, γλώσσα, ιθαγένεια, υπηκοότητα) και φυσικά δεν συζητιέται από την Ελλάδα.

Το ξανάπαμε: δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρούμε κοινά αποδεκτό όνομα. Ποτέ! Ούτε σε 100 εκατομμύρια χρόνια! Άρα, πρέπει να χτίσουμε τη στρατηγική της επόμενης μέρας, σε αυτό το πλαίσιο, ώστε η απόφασή μας, να μη γίνει μπούμεραγκ, εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων. Χρειάζεται πολλή προσοχή, πολλή εξυπνάδα και για τους πολιτικούς μας, που είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, χρειάζεται απλά, πολλή αντιγραφή της παμπόνηρης ανατολίτικης πολιτικής των Τούρκων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη