11 Αυγ 2009

Θεσσαλονίκη -Πειραιάς με Ferry, τα είδαν όλα οι επιβάτες του "Λισσός"!


Στα χέρια τους πήραν «θερμόαιμοι» επιβάτες του «Λισσός» το δρομολόγιό τους για Πειραιά από Θεσσαλονίκη, Χίο, Μυτιλήνη. Όταν το Σάββατο το απόγευμα ο καπετάνιος του καραβιού τους ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια αλλαγή δρομολογίου και θα ..προσεγγίσει το πλοίο τη Σάμο προκειμένου να παραλάβει τους επιβάτες του «Μαρίνα», που είχαν ακινητοποιηθεί εκεί λόγω βλάβης άλλου πλοίου… τα πνεύματα άναψαν.

Οι επιβάτες αντέδρασαν έντονα με λεκτικές διαμαρτυρίες σε μέλη του πληρώματος, ενώ κάποιος περισσότερος οξύθυμος σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», έσπασε μια τζαμαρία στο πλοίο. Τελικά, παρά το γεγονός ότι είχε εγκριθεί η τροποποίηση του δρομολογίου για να προσεγγίσει το «Λισσός» και τη Σάμο, το πλοίο συνέχισε κανονικά την πορεία του προς Πειραιά, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα από τους εξοργισμένους επιβάτες που δεν ήταν διατεθειμένοι να δεχθούν καθυστερήσεις στο δρομολόγιό τους.

Αντίδραση πολιτών
Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που οι επιβάτες αντιδρούν με αυτό τον τρόπο σε αλλαγή δρομολογίου και ίσως η μοναδική που πετυχαίνουν τελικά με τις αντιδράσεις τους να φθάσουν στην ώρα τους στον προορισμό τους. Όταν κατέπλευσε την Κυριακή στις 10:30 το πρωί το «Λισσός» στο λιμάνι του Πειραιά, ο καπετάνιος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα.
Οι 212 επιβάτες του «Μαρίνα», που υπέστη βλάβη το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες αφού είχε αναχωρήσει από το Βαθύ της Σάμου και επέστρεψε στη Σάμο, έφθασαν τελικά με 24 ώρες καθυστέρηση στον Πειραιά, αφού πρώτα έκαναν περιπετειώδη «κρουαζιέρα» στο Αιγαίο, αλλάζοντας τρία πλοία.
Συγκεκριμένα, μετά την ακινητοποίηση του «Μαρίνα» αναχώρησαν την Κυριακή στις 12:30 για Νάξο με το «Νήσος Μύκονος» και εκεί άλλαξαν πάλι πλοίο και πήγαν στον Πειραιά με το «Ροδάνθη» της GA Ferries.

http://www.emprosnet.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη