17 Αυγ 2009

Πάντα στα "κόλπα" η SIEMENS...


Είδαμε χθες το ξεκίνημα του σφικτού εναγκαλισμού SIEMENS, INTRACOM, OTE και πολιτικών προσώπων. Στα χρόνια που ακολούθησαν την πτώση της οικουμενικής ,η SIEMENS και η INTRAKOM δεν έπαψαν ποτέ να αναλαμβάνουν έργα , επικρατώντας όμως... σε διαγωνισμούς...Η πτώση δηλαδή της Οικουμενικής δεν έφερε και την «έξωση» του συστήματος SIEMENS από το κτίριο του ΟΤΕ.
Εκείνη την χρονική στιγμή τίθεται σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο για... τον πλήρη και ταχύτατο εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών που θ' αποτελούσε βάση για την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών.
Την ίδια χρονική περίοδο χρονολογείται και το «άνοιγμα» των πρώτων (όχι ονομαστικών) λογαριασμών στο Σάλτσμπουργκ, ιδιαίτερα του ΣΑΜΟΣ, μέσω των οποίων ο κ. Ηλίας Γεωργίου κάλυπτε διάφορες .....«χρήσιμες δαπάνες».Ο λογαριασμός αυτός –ο πρώτος από τους ελληνικούς λογαριασμούς στην τράπεζα «Ρεϊφέιζενμπανκ» του Σάλτσμπουγκ– ανοίχθηκε τον Ιούλιο του 1990, λίγους μήνες μετά την κυβερνητική αλλαγή, αλλά όχι αλλαγή και της διοίκησης στον ΟΤΕ.
Στις 5 Δεκεμβρίου του 1990 η SIEMENS κατόρθωσε, παρότι δεν είχε παρά ελάχιστη σχετική προϋπηρεσία, να κερδίσει το έργο της βύθισης του υποβρυχίου καλωδίου Αιγαίου, το οποίο συνέδεε με οπτικές ίνες τα νησιά.....
Διαβάστε περισσότερα στο Politis-gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη