30 Σεπ 2009

Τσουνάμι ύψους 3 μέτρων στον Ειρηνικό, Live camera

Tσουνάμι ύψους 3 μέτρων προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους τελικά 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και όχι 7,9 που ήταν η αρχική εκτίμηση, στα νησιά Σαμόα, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι στη Χαβάη.
http://www.prh.noaa.gov/ptwc/
Η ίδια υπηρεσία, η οποία είναι ...
παράρτημα της Εθνικής Αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμοσφαίρας, εξέδωσε νωρίτερα προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τη σεισμική δόνηση που συγκλόνισε την περιοχή.
Το επίκεντρο του σεισμού είναι 204 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαμόα, σύμφωνα το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ, σε εστιακό βάθος 85 χιλιομέτρων.
«Από τις καταγραφές που έχουμε στην επιφάνεια της θάλασσας εντοπίζεται τσουνάμι. Πιθανόν να είναι καταστροφικό για τις ακτές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού αλλά μπορεί να είναι εξ ίσου απειλητικό και για πιο απομακρυσμένες ακτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κέντρου.
Προειδοποίηση για τσουνάμι έχει εκδοθεί και για νησιά που βρίσκονται μακριά από το επίκεντρο, όπως είναι η Χαβάη και η Παπούα Νέα Γουινέα.
Η προειδοποίηση για τη Χαβάη απεσύρθη.

Στη Χαβάη πάντως (αυτή την ώρα είναι μεσημέρι Τρίτης) δεν φαίνεται να ανησυχούν. Αντίθετα όπως βλέπετε στη ζωντανή τηλεχειριζόμενη από εσάς κάμερα, απολαμβάνουν τη θάλασσα...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη