21 Σεπ 2009

Ο Κώστας Καραμανλής και η Ανίτα Πάνια

Είναι γνωστό στους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, έχει έναν πανίσχυρο δικό της μηχανισμό, αποτελούμενο από ικανούς και έξυπνους ανθρώπους. Ένα μηχανισμό, που επεμβαίνει αποτελεσματικά για να προστατέψει τη δημόσια εικόνα της Υπουργού Εξωτερικών. Δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις, ούτε "αποκαλύψεις", για τους κουμπάρους της οικογένειας, τον Βασιλάκη, τον Πολίτη, τον Ξενάκη, το Λαυρεντιάδη, κάποια blogs, που ξαφνικά έγιναν Ν.Δ. αλλά αποδομούν (αλά ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) τον Καραμανλή και λοιπά.

Οι "πελάτες" της blogόσφαιρας, είναι αρκετά έξυπνοι, αλλά και ενημερωμένοι. Καταλαβαίνουν ποιός κρύβεται πίσω από κάθε δημοσίευμα, καταλαβαίνουν επίσης για ποιό λόγο ξέμεινε ο Καραμανλής από φίλους. Όλοι οι φίλοι του Καραμανλή έχουν εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή, εκτός από τον... Ευριπίδη Στυλιανίδη. Το μοναδικό Υπουργό, που δεν πρόλαβε να "φάει" το αχόρταγο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Αν και ο απρόβλεπτος Καραμανλής, προλαβαίνει να τον διώξει και αυτόν μέχρι την επόμενη Κυριακή, κάνοντας για μια ακόμη φορά τα χατίρια των "νταβατζήδων" !

Όμως το ερώτημα για κάθε ανήσυχο πολίτη, που προσπαθεί να τοποθετηθεί απέναντι στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο, δεν είναι τι κάνει η ΥΠ.ΕΞ. ή οι διαπλεκόμενοι.

Είναι τι κάνει ο φερόμενος ως θύμα διαπλοκής, ακόμη και μέσα από το κόμμα του.

Ο Πρωθυπουργός δεν κατήγγειλε ούτε μια φορά υπονόμευσή του. Αφήνει τους οπαδούς του, να πλέκουν σενάρια συνομωσίας. Ακόμη και τα κορυφαία πολυσυζητημένα σενάρια όπως το "τον έφαγαν οι Αμερικάνοι, επειδή υπέγραψε τη συμφωνία για τον αγωγό" και άλλα παρόμοια, τα εξυφαίνουν οι οπαδοί του, για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Όμως ο ρόλος του οπαδού, δεν είναι να προσπαθεί να στήσει προστατευτική ασπίδα γύρω από τον ηγέτη του, ο οποίος παραμένει μουγκός !

Αν θεωρεί ο Καραμανλής, ότι τον υπονομεύει κάποιος μέσα στο κόμμα, ας το πει έντιμα. Είναι υποχρέωσή του ! Δεν μπορεί να αφήνονται οι οπαδοί να κάνουν "μαντεψιές". Αυτά είναι για τις εκπομπές της Ανίτας Πάνια, όχι για ένα μεγάλο ιστορικό κόμμα.

Γιατί να βγάλουν "τον όφι από την οπή", οι οπαδοί ενός αργοκίνητου ηγέτη, που δεν δίνει τέλος στα σενάρια συνομωσίας, που διαλύουν το κόμμα του;

Γιατί να πιστέψουμε ότι η Ντόρα "συνομωτεί" εναντίον του Καραμανλή και να μη δεχθούμε ότι η Ντόρα είναι και πλαισιώνεται από ικανούς, ενώ ο Καραμανλής από ανίκανους; Ή ότι ο Καραμανλής βαρέθηκε και δίνει το δαχτυλίδι της διαδοχής, στην κυρία Μπακογιάννη;

Και όπως ειπώθηκε παλαιόθεν: μια αγέλη λεόντων, με αρχηγό ένα πρόβατο, ηττάται πάντα από μια αγέλη προβάτων, με αρχηγό έναν λέοντα.

Και οι οπαδοί των κομμάτων θέλουν "λέοντα" μπροστάρη, όχι πρόβατο, που φοβάται να πει τη λέξη "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη