27 Σεπ 2009

Με πολύ κόσμο η ομιλία Καλαφάτη


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: «Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει πίσω η Ελλάδα! Θα βγούμε δυνατά, στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, με πίστη στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας! Θέλω να είμαι η δυνατή επιλογή σας γιατί κι εσείς, είστε η αποκλειστική επιλογή μου!»

Περισσότεροι από 3.000 Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και υποψήφιου βουλευτή Α’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Σταύρου Καλαφάτη γεμίζοντας... ασφυκτικά το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, για να παρακολουθήσουν την κεντρική προεκλογική ομιλία του.

Ο κ. Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε τη σημασία του κυβερνητικού έργου για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας και προχώρησε στον προσωπικό απολογισμό του έργου που σχεδίασε και υλοποίησε, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, τόσο στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως Υφυπουργός, όσο και στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ως Υπουργός. Έκανε δε, ιδιαίτερες αναφορές στα μεγάλα εγχειρήματα, στα οποία πρωταγωνίστησε:

α) Τη δημιουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) που έχει στηρίξει 50.000 μικρομεσαίους επιχειρηματίες διασφαλίζοντας 200.000 θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει άλλους 30.000 ως το τέλος του έτους.

β) Την υπόθεση της μετεγκατάστασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και τη χωροθέτησή της στη δυτική Θεσσαλονίκη.

γ) Την επιτάχυνση ρυθμών στο εγχείρημα της Ζώνης Καινοτομίας, που ήδη χωροθετείται στην ανατολική Θεσσαλονίκη.


Ο Υπουργός και Υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για «ανευθυνότητα, εμπαιγμό και λαϊκισμό» και για «αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες» που αν υπήρχε περίπτωση να υλοποιηθούν, θα έθεταν σε κίνδυνο όλα όσα πέτυχε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα. Τόνισε δε, ότι στο κρυφό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνεται άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των πολιτών και νέα υπερχρέωση της Ελλάδας, με άκρατο διεθνή δανεισμό.


«Έκπληξη» της εκδήλωσης ήταν η 18χρονη Κυριακή Πλατσά, η οποία αρίστευσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καταφέρνοντας να περάσει πρώτη στη Νομική Θεσσαλονίκης.

Η νεαρή πρωτοετής της Νομικής, ανέβηκε στο βήμα και απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης ανέπτυξε τους προβληματισμούς και τα οράματα της γενιάς της, ζητώντας από το Σταύρο Καλαφάτη, «τα “θέλω” της νέας γενιάς, να τα κάνει δικά του “μπορώ” και να συνεχίσει να ανατρέπει την όποια αρνητική εικόνα σχηματίζουν συχνά οι νέοι για την πολιτική και τους πολιτικούς.»


Ο κ. Καλαφάτης ανταποκρίθηκε στη πρόκληση και απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριό του, υπογράμμισε:


«Έχουμε χρέος να μετατρέπουμε την αξιοσύνη της νέας γενιάς σε επένδυση για τον τρόπο. Είναι καθήκον μας, τα “θέλω” των παιδιών μας, να γίνονται δικά μας “μπορώ”. Δικό μου καθήκον είναι τα “θέλω” τα δικά σας, να είναι και δικά μου! Και να εργάζομαι στο πλευρό σας, για να “μπορούμε” να τα κάνουμε πραγματικότητα!»


Κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης τόνισε τα εξής:


Στις 4 Οκτωβρίου, δεν ψηφίζουμε απλώς, πια παράταξη και ποιος ηγέτης θα κυβερνήσει Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Επιλέγουμε το μέλλον μας.


Εξαρτάται από εμάς: Αν θέλουμε να έχουμε μια Ελλάδα που με σταθερά και σίγουρα βήματα θα περάσει τις συμπληγάδες τα επόμενα δύο χρόνια, ή αν θα την αφήσουμε να συνθλιβεί ανάμεσά τους! Αν θα εμπιστευθούμε την πορεία της χώρας μας σε χέρι σταθερό, ή σε χέρι τρεμάμενο! Αν θα χαράξουμε πορεία με το βλέμμα στραμμένο μπροστά, ή αν θα αφήσουμε το καράβι να το κυβερνάν οι αέρηδες! Ε λοιπόν όχι! Η απάντηση είναι όχι! Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να κυβερνηθεί από τους μαέστρους της ανευθυνότητας, τους οπαδούς της μετριότητας, τους κτιστάδες μιας εικονικής πραγματικότητας!


Και σ` αυτή τη μάχη, όλοι μας θα σταθούμε δίπλα στην Ελλάδα μας. Δίπλα στον Πρωθυπουργό μας, τον Πρόεδρό μας, το συμπολίτη μας! Δίπλα στον Κώστα Καραμανλή! Αυτή η παράταξη, που έχει μάθει να νικά στα δύσκολα, θα παλέψει και θα νικήσει ξανά! Και η δική σας συγκινητική παρουσία σήμερα εδώ, αποτελεί απόδειξη αγωνιστικότητας! Αποτελεί δήλωση πίστης στο στόχο! Πίστης στη νίκη!


Η κρισιμότητα της εκλογικής αυτής αναμέτρησης καθορίζεται από τη συγκυρία της διεθνούς οικονομικής κρίσης! Αναμφισβήτητη αλήθεια είναι πως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη από αυτή που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Και θα συνέβαινε αυτο, αν δεν είχε αποδώσει απτά αποτελέσματα, η πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Θα ήταν ίσως εξ` ίσου άσχημη η κατάσταση, με αυτή που επικρατεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αλλά πετύχαμε! Καταφέραμε να αντέξει η Ελλάδα!

Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, ο συνολικός δείκτης -καθρέφτης κάθε οικονομίας έχει υποχωρήσει στην Ζώνη των Κρατών του Ευρώ σχεδόν κατά 5%. Στη Γερμανία μειώθηκε κατά 6% στην Ιταλία ακόμα περισσότερο. Ξέρετε πόσο μειώθηκε στην δήθεν κατεστραμμένη, κατά το ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα; Μόλις 0,8%!

Η ανεργία… είναι σήμερα εν μέσω κρίσης στο 9%, από το 11% που την είχε εκτινάξει σε περίοδο ευημερίας το ΠΑΣΟΚ! Ξέρετε τι ανεργία έχει σήμερα η σοσιαλιστική Ισπανία; Ξεπερνά το 20%!

Το α’ εξάμηνο του 2009 οι νέες επιχειρήσεις που συστάθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ήταν κατά 33,6% περισσότερες απ’ αυτές που έκλεισαν. Στο εμπόριο, πανελλαδικά, καταγράφεται στο ίδιο διάστημα αύξηση της απασχόλησης κατά 2,6%.

Για τη δημιουργία του ΤΕΜΠΜΕ, αισθάνομαι προσωπικά υπερήφανος! Γιατί πίστεψα σ` αυτό και κόπιασα ως αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης, για την οργάνωσή του. Διότι απέσπασε τα εύσημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως «πρόγραμμα μοντέλο» για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες! Και ακόμα περισσότερο, γιατί νιώθω το αποτέλεσμα εκείνης της προσπάθειας, περπατώντας στην πόλη μου! Το νοιώθω στη χειραψία του μικρομεσαίου επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, που κατάφερε χάρη στο ΤΕΜΠΜΕ να κρατήσει ζωντανό το μαγαζί του! Αισθάνομαι την αξία του να είμαι πολιτικός, στη χειραψία του εργαζόμενου, που χάρη στο ΤΕΜΠΜΕ δεν βρέθηκε άνεργος! Γιατί μόνο τότε αξίζουμε ως πολιτικοί! Μόνο όταν ο πολίτης νοιώθει πως αξίζει να μας δώσει το χέρι!

Ο Καραμανλής είχε το θάρρος, να ανοίξει όλα τα «χαρτιά» του στον ελληνικό λαό. Να καταθέσει το πρόγραμμα, που η κρίση πλέον επιβάλει να εφαρμοστεί με σταθερότητα, για να βγούμε από αυτήν. Δύο χρόνια προσπάθειας, που επιβάλλει η κρίση να κάνουμε για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε. Και να συνεχίσουμε από εκεί και πέρα, πιο δυνατοί την πορεία της ανάκαμψης προς την απρόσκοπτη ευημερία. Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ κρύβεται στις γενικολογίες του. Τα στελέχη του φάσκουν και αντιφάσκουν για βασικές επιλογές οικονομικής πολιτικής. Δεν έχουν σχέδιο. Δεν έχουν πρόγραμμα. Δεν έχουν τίποτα άλλο παρά μόνο λαχτάρα για εξουσία. Μηδενίζουν από τη μία, μιλώντας για καταστροφή της οικονομίας από τη Νέα Δημοκρατία. Και από την άλλη υπόσχονται τα πάντα στους πάντες! Άραγε που θα τα βρουν; Στα άδεια ταμεία; Στην κατεστραμμένη οικονομία; Η αλήθεια είναι πως η οικονομία αντέχει, επειδή στηρίζεται με ασφάλεια στο σχέδιο δράσης που εκπόνησε και υλοποιεί η Κυβέρνηση Καραμανλή.

Υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, πως αν εκλεγεί, θα οδηγήσει σε επανεξέταση τη διεθνή συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Το αποτέλεσμα; Η Ρωσία διεμήνυσε πως σε τέτοια περίπτωση θα ακυρωθεί η συμφωνία και ήδη κοιτάζει προς την Τουρκία για την εναλλακτική λύση! Τη συμφωνία επιχειρεί να τη «δυναμιτίσει» σήμερα ο κ. Παπανδρέου. Και είναι εύλογη η απορία όλων. Γιατί ο κ. Παπανδρέου, προκαλεί κίνδυνο ακύρωσης μιας μεγάλης εθνικής επιτυχίας; Τι θέλει να πετύχει;
Στο θέμα των Σκοπίων: Γιατί κι εκεί το ΠΑΣΟΚ θολώνει νερά, αφού υπάρχει τόσο σαφής, παλικαρίσια στάση της Ελλάδας; Ο Καραμανλής χάραξε στο Βουκουρέστι μια κόκκινη γραμμή! Και πρέπει να σταλεί το μήνυμα ξεκάθαρο. Ότι δεν κάνουμε πίσω. Γιατί η ιστορία, δεν ξαναγράφεται! Γιατί η ιστορία μας είναι η ταυτότητά μας! Και την ταυτότητά μας, εμείς οι Έλληνες, εμείς οι Μακεδόνες, δεν την διαπραγματευόμαστε! Τελεία και Παύλα!

Η Εγνατία Οδός ολοκληρώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, που σε πέντε χρόνια έκανε έργο υπερδιπλάσιο από εκείνο που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ σε δέκα χρόνια! Το Μετρό Θεσσαλονίκης επί ΠΑΣΟΚ ήταν μια παράγραφος σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα! Σήμερα κατασκευάζεται από τη Νέα Δημοκρατία και είναι το πιο σύγχρονο της Ευρώπης! Τα έργα στο αεροδρόμιο που είχαν τελματώσει, εκτελούνται σήμερα από την Κυβέρνηση Καραμανλή με γοργούς ρυθμούς. Το σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με γειτονικές χώρες, αναβαθμίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας. Οι επενδύσεις στο λιμάνι έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης.


Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η Ισόρροπη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Και στην προσπάθεια αυτή πρωταγωνίστησε το 2009 το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, υλοποιώντας τις εντολές του Πρωθυπουργού! Είχα την τιμή, να είμαι ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που συστάθηκε και λειτούργησε στο Υπουργείο. Και εκεί για πρώτη φορά, καταφέραμε να ενώσουμε τις φωνές της πόλης σε μια ενιαία έκφραση, ακόμα και των πολιτικών δυνάμεων, και ας κάνουν κάποιοι τώρα ότι τις αγνοούν. Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά. Αναδείξαμε ομόφωνα τις καλύτερες θέσεις για την χωροθέτηση του νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου. Και το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, το δικαίωσε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας από αυτό εδώ το βήμα, στα εγκαίνια της 74ης ΔΕΘ, την επιλογή της Σίνδου, στη δυτική Θεσσαλονίκη!

Το Μητροπολιτικό Πάρκο θα δημιουργηθεί εδώ! Δίπλα μας! Στην καρδιά της πόλης! Στην έκταση 180 στρεμμάτων που θα απελευθερωθεί με την μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης. Αναβαθμίζοντας την εικόνα της Θεσσαλονίκης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της!

Επιταχύναμε καθοριστικά τις διαδικασίες που αφορούν τη Ζώνη Καινοτομίας, χωροθετείται πλέον στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο, της «Έξυπνης Θεσσαλονίκης», που υπηρετώ εδώ και χρόνια, προσπάθησα να εντάξω και στους στόχους του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Γιατί «έξυπνη πόλη», δεν είναι μόνο αυτή που χρησιμοποιεί έξυπνα εργαλεία, αλλά και αυτή που λειτουργεί με έξυπνους τρόπους για το καλό του πολίτη.

Κινούμενοι στο τρίπτυχο: Κοινωνική Αρωγή – Ποιότητα Ζωής – Ανάπτυξη, προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τους συγκεκριμένους πόρους που είχαμε με τέτοιο τρόπο, ώστε μια δράση να μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες παραπάνω από μιας κατηγορίας συμπολιτών μας. Με μια στοχευμένη ενέργεια, να επιφέρουμε πολλαπλασιαστικό θετικό αποτέλεσμα για τους συνανθρώπους μας. Και το πετύχαμε αυτό, κυρίως στον πρώτο άξονα των δράσεών μας, εκείνον της κοινωνικής αρωγής, εκπονώντας το πρόγραμμα «Άνθρωποι Μαζί».
Στο τομέα της Ποιότητας Ζωής, επίκεντρο της δράσης μας έγινε ο Θερμαϊκός Κόλπος και βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης το ήδη γνωστό σχέδιο για τις μαρίνες στην παραλία της πόλης, με την προώθηση της κατασκευής μαρίνας σκαφών αναψυχής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει, τόσο στην αισθητική αναβάθμιση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, όσο και στην τουριστική – οικονομική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου. Γιατί ο Θερμαϊκός είναι κομμάτι της καρδιάς μας! Είναι στοιχείο της ταυτότητάς μας! Και θέλουμε να γίνει Θάλασσα Ξανά! Να γίνει ξανά μια θαλασσινή γειτονιά της πόλης!

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η εμπιστοσύνη σας, είναι η δύναμή μου, αλλά και η εντολή μου. Προσπάθησα και προσπαθώ πάντα να την τιμώ, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και αποτέλεσμα. Για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντός μας, έχω λόγο, έχω έργο! Η δική σας συμμετοχή, η δική σας στήριξη, δίνει στο λόγο μου περισσότερη ένταση! Το δικό σας “συν” στο έργο, εγγυάται τη συνέχειά του! Ζητώ τη στήριξή σας! Περιμένω την εντολή σας! Ζητώ να είμαι η δυνατή επιλογή σας, όπως κι εσείς, είστε η αποκλειστική επιλογή μου! Δηλώνω παρών! Έτοιμος για τη δουλειά που μας περιμένει από τις 5 Οκτωβρίου! Πιστός στην πατρίδα που όλοι αγαπάμε, πιστός στη Νέα Δημοκρατία και στις αξίες της παράταξης, πιστός στη Θεσσαλονίκη του παρόντος και του μέλλοντός μας. Πιστός σ` εσάς!»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη