16 Σεπ 2009

Ψευτομακεδονική μειονότητα και στη Βουλγαρία

Aπό το History-of-Macedonia
Όπως διαβάζουμε σήμερα στο Taxalia, πραγματοποιήθηκε χθες διαμαρτυρία μπροστά στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, απο μέλη του UMD OMO Ilinden Pirin, που απαιτούσαν από τη Βουλγαρία να τους αναγνωρίσει ως “Μακεδόνες”.
Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, οι Σκοπιανοί στην Βουλγαρία αγωνίζονται να...
δημιουργήσουν παρόμοιες καταστάσεις με την Ελλάδα, προσπαθώντας να ανακαλύψουν δήθεν ψευτο-Μακεδονική μειονότητα. Όπως και στην Ελλάδα (Βλέπε “Ουράνιο Τόξο”), έτσι και στην Βουλγαρία έχει ιδρυθεί απο τους Σκοπιανούς μια ΜΚΟ με την επωνυμία OMO Ilinden – PIRIN, η οποία υποστηρίζει πως σκοπός της είναι η “προστασία των Δικαιωμάτων, Γλώσσας και Εθνικότητας των πολιτών που μένουν στην Βουλγαρία και θεωρούν τους εαυτούς τους “Μακεδόνες“ (Που τα έχουμε ξανακούσει αυτά???)
Το 1999 το OMO Ilinden – PIRIN πήρε μέρος στις εκλογές στην Βουλγαρία ενώ μια χρονιά αργότερα κηρύχτηκε Αντισυνταγματικό απο δικαστήριο της Βουλγαρίας και φυσικά επίσημα τέθηκε εκτός νόμου. Το 2006 επανήρθε στο προσκήνιο και στην Ιδρυτική Συνέλευση στις 25 Ιουνίου του 2006, εξέλεξαν τον Stoyko Stoykov ως νέο Πρόεδρο.
H συνέχεια εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη