29 Σεπ 2009

Ένα φόρουμ στην Τουρκία με την συμμετοχή του Σ. Κόκκαλη, της συζύγου του Χριστοφοράκου και του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου!!!

Αναγνώστης μας από την Κωνσταντινούπολη που διάβασε τα δημοσιεύματά μας για την Οργή Γιώργου για την παρουσία του Κόκκαλη στον αγώνα κατά της διαφθοράς που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ από την ΔΕΘ μας έστειλε σε pdf τα υλικά του πρώτου ελληνοτουρκικού φόρουμ για την Κοινωνία της Πληροφορικής που διοργανώθηκε στις 18-19 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.


Ο πλήρης τίτλος του event ήταν: THE FIRST TURKISH-GREEK INFORMATION SOCIETY FORUM (TGISF), Organized by: TURKISH INFORMATICS FOUNDATION, December 18-19, 1999.

Στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φόρουμ βλέπουμε από ελληνικής πλευράς τους κ. George Metakides (European Commission), Christos Halkias National Technical University of Athens και, ω τις έκπληξη, S. Kokkalis President- Intracom S.A.

Ποιος άλλος ήταν από ελληνικής πλευράς; Μεταξύ της πληθώρας των απεσταλμένων βλέπουμε και τον DR. G. PAPACONSTANTINOU (Advisor to the Greek Prime Minister on Information Society Issues), ο οποίος μάλιστα έκανε και μια από τις τέσσερις εναρκτήριες ομιλίες.

Προφανώς πρόκειται για τον ίδιο κ. Παπακωνσταντίνου που εκπροσωπεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Στους συμμετέχοντες από τουρκικής πλευράς βλέπουμε και την κ. Nükhet Demiren της εταιρείας INFINA YALIZIM. Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος αναγνώστης πρόκειται για την Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου την οποία εντόπισε επίσης να επισκέπτεται τον Μάρτιο του 2002 το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (http://www.ec-patr.org/arxeio/d2002-03.htm)

Γιατί δημοσιεύουμε τις πληροφορίες;

Πρώτον, επειδή όπως αντιλαμβάνεσθε δεν μπορούμε να βασισθούμε μόνο στις πληροφορίες του αναγνώστη μας, ψάξαμε να βρούμε άλλα στοιχεία αλλά δεν βρήκαμε καμία άλλη πληροφορία. Λες και ένα αόρατο χέρι τα έσβησε ακόμα και από το Ιντερνέτ.

Οπότε τίθεται το ερώτημα: έγινε ποτέ αυτό το φόρουμ; Κι αν έγινε γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες; Γιατί τέτοια μυστικότητα;

Στην περίπτωση πάντως της Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου, η μυστικότητα δικαιολογείται:

Η πρώην σύζυγος του Μ. Χριστοφοράκου είναι μέλος μιας μεγάλης επιχειρηματικής και πολιτικής οικογένειας της Τουρκίας. Κάποιοι μάλιστα, αποδίδουν στον πολύ πλούσιο πρώην πεθερό του, ο οποίος διατηρούσε πολύ στενές επιχειρηματικές σχέσεις με τη Γερμανία, μερίδιο της ανόδου του κ. Χριστοφοράκου.

Ωστόσο, λίγα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη Siemens Hellas, ο κ. Χριστοφοράκος διεζεύχθη, ενώ τα παιδιά τους έμειναν στον ίδιον. Είναι ίσως η μοναδική απόφαση δικαστηρίου που πήρε τα παιδιά από τη μητέρα και τα έδωσε στον πατέρα.

Κατά πληροφορίες, υπήρξε σοβαρή πολιτική παρέμβαση προς τους δικαστές. Οι Τούρκοι (γυναίκα του και πεθερός του) δεν μίλησαν και δεν δημιούργησαν -για ευνόητους λόγους- κανέναν θόρυβο.

Παραθέτουμε και την εναρκτήρια ομιλία από τον Δρα. Γ. Παπακωνσταντίνου

Αγαπητέ καθηγητά Ακτάς, κυρίες και κύριοι

Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα, στην πρώτη συνάντηση του Τουρκικού-Ελληνικού φόρουμ για την πληροφορία και την τεχνολογία.

Αυτή η συνάντηση γίνεται σε μία σημαντική συγκυρία για της Τουρκικές-Ελληνικές σχέσεις και σε μία ιστορική συγκυρία για την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τυχαίνει να γίνεται μία εβδομάδα αφότου η Τουρκία ανακηρύχθηκε υποψηφία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά την απόφαση που πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ελσίνκι για την ένταξη νέων χωρών, το κέντρο της Ευρωπαϊκής βαρύτητας κλίνει προς την Ανατολή.

Η Ελλάδα έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής σε αυτή τη διαδικασία διεύρυνσης και ένθερμος υποστηρικτής του Τουρκικού Ευρωπαϊκού πεπρωμένου.

Είμαστε εδώ σήμερα, με πρωτοβουλία του Τουρκικού ιδρύματος πληροφορικής για να συζητήσουμε τις δυνατότητες μιας μακράς διάρκειας διμερούς συνεργασίας στον τομέα της κοινωνίας της πληροφορίας.

Δεν πιστεύω ότι αυτό το συγκεκριμένο ακροατήριο χρειάζεται να πειστεί για τα οφέλη που θα φέρουν στις χώρες μας, η ανάπτυξη και η ευρεία εφαρμογή των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη