29 Σεπ 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Άποψη: Κώστας Μαργαρίτης
Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προεκλογική περίοδο, που δείχνει να αφήνει αδιάφορο το ευρύ κοινό. Τα δύο μεγάλα κόμματα - Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ - συνωστίζονται σε επιθέσεις και συνθήματα, ενώ τα μικρότερα κόμματα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις των καιρών. Θα περίμενα περισσότερη πολιτική ανάλυση και συζήτηση. Οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων, σε αρκετά υψηλό ποσοστό, αδυνατούν να εκφράσουν πολιτικό λόγο και αναζητούν ‘’συνθήματα’’ και ‘’ξύλινες λέξεις’’ για να καλύψουν τα κενά τους.
Οι πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση. Κόμματα και πρόσωπα τους προκαλούν εκνευρισμό. Ψάχνουν να βρουν την καλύτερη λύση. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του καταφεύγει σε υποσχέσεις, ψεύδη και αναλήθειες. Οι πολίτες επιθυμούν να ακούσουν συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα έχουν πολλές εκπλήξεις. Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι...
η αποχή. Είναι η ώρα των τεχνοκρατών και αυτοδημιούργητων πολιτικών, που ξέρουν να δίνουν λύσεις και να φέρνουν αποτελέσματα.
Απέχω απ’ αυτές τις εκλογές, αλλά δηλώνω ΠΑΡΩΝ στις πολιτικές εξελίξεις της πατρίδας μας. Με τη Θεσσαλονίκη, με τους ανθρώπους της και τα προβλήματά της ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι κοντά, σε μια διαρκή προσπάθεια να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός.
Σε μια περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, ο μοναδικός δρόμος για να φτάσει κανείς στο ξέφωτο είναι η αλήθεια. Σας καλώ να υπερψηφίσετε τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που μέσα σε πνεύμα συνεννόησης, συνεργασίας και ανοικτού πνεύματος θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο. Χρειάζεται τόλμη και δουλειά για να βγούμε από το αδιέξοδο και να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών.
Να έχουμε καλές εκλογές, με ευρωπαϊκή νοοτροπία και να επιλέξουμε τους αξιότερους για την εκπροσώπησή μας στη Βουλή των Ελλήνων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Δημοσιογράφος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη