25 Σεπ 2009

Συνεχίζει το δούλεμα των οπαδών του ο Καραμανλής

Διάλογο με τους πολίτες των Δυτικών Προαστίων της Αθήνας είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο «Γ. Ρίτσος» στο Αιγάλεω. Κατά την διάρκειά της απάντησε σε πολλές ερωτήσεις μεταξύ των οποίων για το άσυλο.
Ερώτηση: «έπρεπε να καεί η Αθήνα για να αποφασίσετε αλλαγή στο άσυλο;»
Ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι...
έχουν γίνει σημαντικά βήματα στο άσυλο, άλλαξε ο νόμος, έγινε πιο ευέλικτος, αλλά αυτοί που καλούνται να τον εφαρμόσουν αποφεύγουν να το κάνουν. «Η εξήγηση είναι απλή, την άλλη μέρα θα πρέπει να συμβιώσουν με αυτούς που κάνουν αυτές τις πρακτικές» πρόσθεσε και συνέχισε:
«Με άλλοθι το άσυλο γίνονται ασχήμιες στα ΑΕΙ και σε κάποια υπήρχαν οπλοστάσια. Το 2009 δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια σε τέτοια θέματα. Ναι απόλυτο σεβασμό στην άλλη άποψη, αλλά καμία ανοχή σε ζητήματα καταστροφικής μανίας. Ήμουν πολύ πιο καλοπροαίρετος μέχρι να δω τι έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο»
Μίλησε ακόμη για συνολική επανεξέταση του ζητήματος του ασύλου διότι σήμερα, όπως είπε, δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε στη διακίνηση ιδεών ούτε στην ελευθερία σκέψης και άποψης.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε, τέλος, στο θέμα ρύθμισης του προβλήματος του κλεισίματος των δρόμων από μικρές διαδηλώσεις και είπε ότι δεν μπορεί 20-30 άνθρωποι να καταλύουν το κέντρο. «Σεβασμός στο δικαίωμα διαμαρτυρίας, αλλά δεν γίνεται εμποδίζονται οι πολίτες που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους» τόνισε. Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί είναι φίλοι και προστάτες των πολιτών και όχι εχθροί και αντίπαλοι και κατηγόρησε όσους ενθαρρύνουν αυτή την άποψη.
Nα το ξαναπούμε για χιλιοστή φορά; Οι πολιτικοί δεν υπάρχουν για να κάνουν διαπιστώσεις, αλλά για να εφαρμόσουν στην πράξη, αυτά για τα οποία ζήτησαν την ψήφο του λαού. Διαπιστώσεις κάνουν οι δημοσιογράφοι, οι επιθεωρησιογράφοι κ.λ.π. Ένας πρωθυπουργός που απολογείται συνεχώς για όσα δεν έκανε, δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Γιατί είναι άτολμος και θα συνεχίσει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ αυτά που πρέπει. Έτσι όμως, γιατί να συμμετέχουμε στις εκλογές; Δεν αφήνουμε καλύτερα τον αυτόματο πιλότο;
Πώς να μην τα χώσω εγώ σαν πολίτης, σε ένα μήνα, στο Γιώργο Παπανδρέου, αν δεν ακυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τα νέα τέλη κυκλοφορίας φωτιά, πριν αρχίσουν να έρχονται τα σημειώματα; Επί μήνες ουρλιάζανε στο ΠΑΣΟΚ για το "χαράτσι" του Σουφλιά. Ε, τώρα που θα βγείτε καταργήστε το, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές.
Μην κάνετε λοιπόν κ.Παπανδρέου, κι εσείς "διαπιστώσεις", μετά από 4 χρόνια και μας λέτε το 2012, "άργησα να αλλάξω τα τέλη κυκλοφορίας". Αλλάξτε τα ! Στην πράξη !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη