4 Σεπ 2009

Aλληλεγγύη στις Ιρανές Χριστιανές που σαπίζουν στη φυλακή

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Στις 5 Μαρτίου 2009, δύο μουσουλμάνες, που έγιναν Χριστιανές φυλακίστηκαν στο Ιράν και αργοπεθαίνουν. Η είδηση δημοσιεύθηκε πρώτα εδώ
στις 9 Απριλίου, την επιβεβαιώσαμε και από τη Γαλλική Πρεσβεία του Ιράν, οπότε δεν τίθεται θέμα hoax. Πρόκειται για τις Marzieh Amirizadeh και Maryam Rustampoor.
Από τότε στο διαδίκτυο αυξάνεται το κύμα συμπαράστασης και κυκλοφορεί το
παρακάτω (η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, έχει αρκετές φορές απαντήσει σε άρθρα του taxalia και ελπίζουμε να κάνει το ίδιο και τώρα):

Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος και μαζί με την ελευθερία του έχει το δικαίωμα της επιλογής...

Επιλέγω,λοιπόν,αυτό που θέλω...επιλέγω την εργασία μου...επιλέγω τον τόπο που θα ζήσω...επιλέγω τη σύντροφο της ζωής μου...επιλέγω τους φίλους μου...επιλέγω το Θεό μου...

Ας κάνουν,λοιπόν,αυτό που είπε ο Κύριος μας,ο Χριστός της Αγάπης: Όποιος θέλει ας έρθει κι ας με ακολουθήσει !

Ελπίζω ότι θα τους φωτίσει ο Θεός να κατανοήσουν το μέγεθος του κακού που πρόκειται να κάνουν...

Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι κοντά στις δυο γυναίκες, την 27χρονη Μεριέμ Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμελαϊμπάντ, οι οποίες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή από μουσουλμάνες έγιναν χριστιανές.

Όποιοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να στείλουν στο FAX 2106747945 στην πρεσβεία του ΙΡΑΝ στην Αθήνα το παρακάτω μήνυμα :

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από τον Μάρτιο του 2009 κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης δυο γυναίκες, η 27χρονη Μεριέμ Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμελαϊμπάντ, οι οποίες καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή από μουσουλμάνες έγιναν χριστιανές.

Η είδηση αυτή ήδη μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα στο Ίντερνετ και προκαλεί πολλά αρνητικά σχόλια για τη χώρα σας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή της ακτιβίστριας Sabatina James και πολλών άλλων επώνυμων και ανώνυμων, ακτιβιστών και απλών ανθρώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών, ζητώντας να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι Μεριέμ Ρόσταμπουρ και Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ να αφεθούν αμέσως ελεύθερες.»

Επίσης, μήνυμα στην αγγλική, μπορείτε να βρείτε και να στέλνετε στην πρεσβεία του Ιράν στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο) και στη μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ στην ιστοσελίδα http://agazilos.org
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη