21 Σεπ 2009

Το σβήσιμο των χρεών και το επικοινωνιακό Βατερλό της Ν.Δ.

Στις 20 Ιουλίου, στο taxalia, μπήκε η πράγματι ενδιαφέρουσα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση χρεών.

Δείτε την εδώ

Μιλάει για "καθορισμένη δικαστική διαδικασία σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους να τα ρυθμίσουν εξοφλώντας με ρεαλιστικούς με βάση το εισόδημά τους όρους ένα μέρος των χρεών που καθορίζεται από το δικαστήριο και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των οφειλών."

Με πολύ απλά λόγια, πρόκειται για μια ρύθμιση που αφορά μόνο όσα φυσικά πρόσωπα έχουν διαπιστωμένη -δικαστικά- αδυναμία, να πληρώσουν τα χρέη τους και για διαβούλευση με το τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο είναι οφειλέτες, κατά τα πρότυπα των... ειδικών σεχτικών ρυθμίσεων για τα νομικά πρόσωπα, όπως το άρθρο 44 (παρ.α' του ν.1892/90) ή το άρθρο 99 (με τίτλο "Διαδικασία συνδιαλλαγής", του ν.3588/2007 "Πτωχευτικός Κώδικας").

Η πρόταση μοιάζει νομοθετικά με το άρθρο 99, το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται ήδη και αφορά και τα φυσικά πρόσωπα ! Δείτε το στην εικόνα.

Σαν τέτοια, σαφώς και μπορεί να αποτελέσει σχέδιο νόμου, θα μπορούσε να υποβληθεί από οποιοδήποτε κόμμα, να συζητηθεί στη βουλή και να υπερψηφιστεί ή να καταψηφιστεί.

Προφανώς οι αμόρφωτοι εκπρόσωποι της Ν.Δ. δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του άρθρου 99, που οι ίδιοι ψήφισαν και που παρέχει πάνω-κάτω τις ίδιες δυνατότητες με αυτές που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ (και που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση).

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το ΠΑΣΟΚ (το ΠΑΣΟΚ λέμε), δεν υποσχέθηκε τίποτε τρομερό. Ρυθμίσεις για τα δάνεια, που έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο να εισπραχθούν εξαγγέλει.

Δεν μίλησε για το σύνολο των χρεών (καταναλωτικών και στεγαστικών). Το ΠΑΣΟΚ ξαναλέμε.

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ όμως μίλησε! Παρουσίασε το θέμα, με τον πιό γελοίο τρόπο, που μπορεί να υπάρξει.

Θα μπορούσε λοιπόν, μια σοβαρή ΝΔ, να εξευτελίσει την εφημερίδα. Αντ'αυτού η ΝΔ πιάστηκε και πάλι αδιάβαστη και δικαίως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ, εξευτέλισε τον κ.Κουμουτσάκο, λέγοντάς του, ότι είναι για μια ακόμη φορά αδιάβαστος.

Και ορθότατα, του απήντησε, όταν ο κ.Κουμουτσάκος τον ρώτησε αν υιοθετεί το δημοσίευμα μιας εφημερίδας (την οποία δεν τόλμησε να κατονομάσει ο κ.Κουμουτσάκος!!!!!!!!) και έλαβε την πληρωμένη απάντηση από τον Γ.Παπακωνσταντίνου: "μα είναι δυνατόν να μας ζητάτε να σχολιάσουμε δημοσιεύματα εφημερίδων; Το ΠΑΣΟΚ δύο φορές έφερε ν/σ για την προστασία των δανειοληπτών στη Βουλή!".

Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ ή οι δυνητικά ανεφάρμοστες υποσχέσεις, σε αυτή την υπόθεση. Το πρόβλημα είναι ότι η κακή εφημερίδα, το παρουσίασε με το γνωστό χυδαίο και παραπλανητικό της στυλ. Όποιος διάβαζε την πρώτη σελίδα, αλλά και τα ενδότερα -και δεν γνώριζε τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, όπως τα γράψαμε στις 20 Ιουλίου, αποκόμιζε στιγμιαία την εντύπωση ότι θα διαγραφεί το 90% όλων των χρεών.

Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό, αλλά δυό βδομάδες πριν τις εκλογές, ξέρουν οι έχοντες ελάχιστη εμπειρία από το παιχνίδι των εντυπώσεων, ότι τέτοια κραυγαλέα εντυπωσιακά ψεύδη, κερδίζουν τις εντυπώσεις. Και οι εντυπώσεις είναι το ζητούμενο, τώρα.
Η δέυτερη μεγάλη "πατάτα" της άθλιας φυλλάδας, είναι ότι στο εσωτερικό της γράφει: "Το Θέμα αποκαλύπτει το ν/σ...". Μα ποιά "αποκάλυψη", αφού το ν/σ δημοσιεύθηκε στο taxalia στις 20-7-2009 και σε άλλα 100 sites ! Το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", δίκαια καθιερώθηκε στη συνείδηση των σοβαρών αναγνωστών ως "ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΜΑ". Να θυμίσουμε τα μυθεύματα των επαφών Χριστοφοράκου, με απεσταλμένους της οικογένειας Μητσοτάκη;

Το θέμα όμως με το "ΘΕΜΑ" είναι ότι ένα μεγάλο ψέμμα, της άθλιας φυλλάδας, που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η ΝΔ, έγινε για μια ακόμη φορά επικοινωνιακό Βατερλό της. Τα ανίκανα και αδιάβαστα στελέχη της ΝΔ, προσπάθησαν να "ενοχοποιήσουν" το ΠΑΣΟΚ, αντί να "στοχοποιήσουν" την άθλια φυλλάδα, για τις ανοησίες που γράφει. Έτσι εκτέθηκαν για μια ακόμη φορά και σε συνδυασμό με την ανεξήγητη επιμονή τους, να "φλομώνουν" με κρατική διαφήμιση την κακή εφημερίδα, δίνουν την εικόνα ερασιτεχνών, που δεν δικαιούνται να ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Ήρθε ο καιρός για μια νέα διακυβέρνηση, σοβαρή, χωρίς εξάρτηση, αλλά και χωρίς φόβο, απέναντι στις φυλλάδες.

Ένας πρωθυπουργός, που δέχεται χυδαιοδέστατες επιθέσεις, σε προσωπικό επίπεδο, που βλέπει τη γυναίκα του και τα παιδιά του, να γίνονται κάθε Κυριακή .."θέμα" και δεν έχει τους μηχανισμούς, το κουράγιο και τη νοημοσύνη να ξεμπροστιάσει την πατσαβουροφυλλάδα, να τη στοχοποιήσει στους οπαδούς του και τους νοήμονες πολίτες, ένας πολιτικός που δεν έχει τα guts να αναφερθεί στη φυλλάδα, έστω μια φορά, δεν έχει δικαίωμα να είναι πρωθυπουργός σε μια χώρα, με μύρια όσα προβλήματα.

Και δεν θα είναι.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη