12 Οκτ 2009

20% πιό φθηνό το φυσικό αέριο στη Θεσσαλονίκη

Οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου, γνωρίζουν ότι το taxalia, ανέδειξε το θέμα της ακριβότερης κατά 60% σε κάποιες περιόδους, τιμής του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη έναντι της Αθήνας και της ακριβότερης, έως και 50% σε κάποιες περιόδους τιμής του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο.
Με σειρά άρθρων μας, παρακαλούσαμε τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, να παρέμβει και να συστήσει το "Παρατηρητήριο τιμών φυσικού αερίου", ώστε ο πολίτης να έχει τα εχέγγυα σωστής τιμολόγησης.
Ο κ.Χατζηδάκης, απαξίωσε να μας απαντήσει, απαξίωσε να παρέμβει, είδε το θέμα αφ' υψηλού κι έτσι μαζί με μας κι άλλο ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι τον έστειλαν για διακοπές διαρκείας.
Δεν θα αναλύσουμε πολύ το θέμα, αλλά θα μιλήσουμε ως απλοί καταναλωτές:
αυτό που βλέπουμε τώρα, είναι μια μείωση της τάξης του 20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι δικαιολογίες ότι "μα ήταν προγραμματισμένη, ή, έτσι εξελίχθηκαν οι τιμές του αερίου στη διεθνή αγορά", δεν ευσταθούν. Κανείς δεν κατάλαβε, ποτέ, πώς ακριβώς τιμολογεί η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Θα μείνουμε λοιπόν στο θετικό, ότι φέτος φαίνεται, πως θα πληρώσουμε, μέχρι και τα μισά, σε σχέση με πέρυσι.
Για αυτό Κωστή, μείνε εκεί που είσαι, πολλά χρόνια. Στην αντιπολίτευση, για να μάθεις άλλη φορά, να έχεις κλειστά τα αυτιά στη φωνή του πολίτη.

Στο είπαμε και πέρσυσι: Χαιρέτα τους πεζούς, όταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί, όταν θα ξεπεζεύεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη