2 Οκτ 2009

Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης


Αγαπητοί φίλοι,

Σας στέλνω, για δημοσίευση, ορισμένες θέσεις και προτάσεις σχετικά με θέματα που έχουν αναδειχθεί κατά την προεκλογική περίοδο και για τα οποία εκτιμώ ότι δεν έχουν παρουσιαστεί όλες οι πλευρές, σε κάποιο βαθμό και λόγω περιορισμένων ευκαιριών που έχουμε οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές στα ΜΜΕ, κυρίως τα ηλεκτρονικά.

Ως υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Έβρου με τον ΛΑ.Ο.Σ., τονίζω ορισμένα θέματα που...
έχουν ξεχωριστή απήχηση στους κατοίκους του ακριτικού νομού.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι, χωρίς αντίρρηση, το άμεσο πρόβλημα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για την οικονομία και την οικονομική τόνωση της αγοράς και των πολιτών.


Συνοπτικά, αναφέρομαι στα ακόλουθα θέματα:


Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Μουσουλμάνοι Θράκης
Δημοσιογραφία-Διαδίκτυο
Αναγραφή θρησκεύματος σε ταυτότητες



Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης,

Υποψήφιος Ν. Έβρου ΛΑ.Ο.Σ.


Απαντήσεις στις καταγγελίες για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη



Η κυριότερη επιχειρηματολογία κατά του αγωγού συμπυκνώνεται σε μία «Μελέτη» που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο ότι προέρχεται από το «ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης».



Το πρώτο θέμα που τίθεται είναι ποια συγκεκριμένα πρόσωπα έκαναν αυτή τη μελέτη, ποιες επιστημονικές ιδιότητες είχαν; Γιατί δεν αναφέρονται τα πρόσωπα; Ντρέπονται;


Παρουσιάζω ενδεικτικά τμήματα αυτή της «Μελέτης» και σε πλαίσιο την απάντηση που βγαίνει από τη λογική και την ανάγνωση του κειμένου της Συμφωνίας. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η ένταση της αντίδρασης που εκπέμπει το κείμενο της «Μελέτης», ενώ δημιουργούνται ισχυρότατες αμφιβολίες για τα κίνητρα των αγνώστων συγγραφέων. Αρκετές επισημάνσεις ή προτάσεις φαίνονται προβοκατόρικες ή ξεκάθαρα υπέρ του τουρκικού κεμαλικού καθεστώτος και συγκεκριμένων αμερικανικών πετρελαϊκών συμφερόντων για να ελέγχουν τη ροή πετρελαίου στην Ελλάδα..



Από την ανάγνωση της υπογραφείσας και προωθούμενης προς κύρωση στη Βουλή συμφωνίας προκύπτουν οι ακόλουθες παρατηρήσεις.

1. Διαμορφώνεται και εκχωρείται στη Ρωσία, επ' αόριστον, διάδρομος γης, που θα διέπεται από ειδικό μη ανακαλούμενο προνομιακό καθεστώς (νομικό, φορολογικό, τελωνειακό, κανονιστικό κ.λ.π.) προκειμένου να κατασκευασθεί και να λειτουργήσει αγωγός μεταφοράς πετρελαίου υπό τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο των ρωσικών εταιρειών.


Αυτό δεν στηρίζεται πουθενά. Η παραχώρηση εθνικού εδάφους, αν μπορεί να γίνει, γίνεται ΜΟΝΟ από το Κοινοβούλιο σε ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες και με ψηφοφορία που χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία. Αυτά ποτέ δεν έγιναν και αυτή η παρατήρηση είναι εντελώς αστήρικτη και προβοκατόρικη.




4. Δεν επιβεβαιώνεται ότι ο αγωγός θα είναι υπόγειος και ότι δεν θα παρεμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, ζώων και εμπορευμάτων και η ανάπτυξη οδικών και άλλων δικτύων εγκαρσίως ή και παραλλήλως προς την όδευση του αγωγού.



Αν είναι υπόγειος δεν αυξάνει ο περιβαλλοντικός κίνδυνος; Είναι ορατή η διαρροή σε αγωγό πάνω από το έδαφος, αλλά σε υπόγειο είναι πολύ δυσκολότερο να εντοπιστεί και μόνο όταν έχει απλωθεί πολύ και μολύνει μεγάλη έκταση εδάφους.




5 Πρώτη αναφορά για ενσωμάτωση των εκτάσεων γης στις οποίες θα αναπτυχθεί ο αγωγός, οι αποθήκες και οι εγκαταστάσεις φόρτωσης, ως ενιαίου και μη διαχωρίσιμου συστήματος μεταφοράς (ίntegraI parts of one and indivisibIe system of transportation). Απομένει προς διευκρίνιση αν και τα τερματικά σημεία φόρτωσης εντός της θαλάσσης και η περί αυτών θαλάσσια περιοχή, θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό.



Σε καμία περίπτωση η έκφραση «ενιαίου και μη διαχωρίσιμου συστήματος μεταφοράς» δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι μπορεί να αναφέρεται σε ενσωμάτωση εκτάσεων γης στην κυριαρχία άλλου κράτους ή ιδιώτη. Οι αγωγοί πετρελαίου, αερίου, το ηλεκτρικό δίκτυο, οδικό δίκτυο κ.λπ αποτελούν τμήματα της κρίσιμης υποδομής δικτύων (CNI) μιας χώρας ή της Ε.Ε. ως σύνολο. Το «ενιαίο» και «μη διαχωρίσιμο» έχει λειτουργικό χαρακτήρα και στην ουσία περιγράφει ότι ο αγωγός λειτουργεί ως ολοκληρωμένο και ενιαίο σύστημα μεταφοράς από το Μπουργκάς μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Αν είσαι πετρέλαιο ή αέριο που μεταφέρεται μέσα στον αγωγό, η κίνηση της ροής σου δεν καταλαβαίνει από σύνορα. Κινείσαι σε ένα ενιαίο σύστημα μεταφοράς. Είναι ακατανόητο πάνω σε ποια λογική βάση θεώρησαν οι συγγραφείς του κειμένου ότι αναφέρεται για ενσωμάτωση εκτάσεων γης γύρω από τον αγωγό.


Οι θέσεις των Άρθρων 1-5, 12, 13 της Συμφωνίας εφαρμόζονται προσωρινά από την ημερομηνία της υπογραφής της. Θεματοφύλακας της παρούσας Συμφωνίας είναι η Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας22.




22 Τουλάχιστον για λόγους διεθνούς πρακτικής ως θεματοφύλακας θα έπρεπε να ορισθεί χώρα και ίδρυμα εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.





Επιχειρεί να αφαιρέσει από την Ελλάδα την πολύτιμη ρωσική εγγύηση ασφάλειας για το έδαφος της Θράκης. Αυτή η πρόταση είναι πραγματικά προκλητική διότι προσπαθεί να εξαφανίσει την ζωτικής σημασίας εγγύηση ασφάλειας για τον Έβρο και κατ' επέκταση για τη Θράκη. Με αυτήν ακριβώς τη διάταξη στη συμφωνία εξασφαλίζεται η ασφάλεια της Θράκης από την τουρκική επιθετικότητα. Αποτελεί ταυτόχρονα δεσμευτική διάταξη για τη Ρωσία και νόμιμο συμφέρον της για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Έβρου από τον οποίον διέρχεται ο αγωγός. Η πρόταση των αγνώστων συγγραφέων του κειμένου εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία και τα αμερικανικά πετρελαϊκά συμφέροντα. Μόνο το τουρκικό καθεστώς κερδίζει από αυτό.






Από τη στιγμή που τα τάνκερ δεν θα χρειάζεται να κάνουν την απόσταση από το Νοβοροσίσκ (για παράδειγμα) μέχρι τα στενά και τότε να βγουν στο Αιγαίο, θα κάνουν μικρότερη απόσταση από την Αλεξανδρούπολη και μετά, με συνέπεια να μειώνεται ο κίνδυνος ατυχήματος. Όσο μεγαλύτερη απόσταση κάνουν τα τάνκερ, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να σημειωθεί βλάβη και ατύχημα. Δηλαδή, με τον αγωγό μειώνεται η πιθανότητα διαρροής στο Αιγαίο. Με την υπάρχουσα μέθοδο όπου τα τάνκερ διασχίζουν όλη τη Μαύρη Θάλασσα και δέχονται φθορά και καταπόνηση σε αυτό το τμήμα της διαδρομής. Συνεπώς, είναι ακατανόητη η λογική βάση στην οποία στηρίζονται τα προηγούμενα κατά του αγωγού. Αν το τάνκερ είναι μεγάλης χωρητικότητας, θα χρειαστεί να κάνει λιγότερα δρομολόγια. Φυσικά, θα μπορούσε το κάθε τάνκερ να συνοδεύεται από πλοία ασφαλείας ώστε αν υπάρχει διαρροή, αυτά αμέσως να απλώσουν δίχτυ ή άλλο σύστημα προστασίας της θάλασσας και να περιορίσουν την μόλυνση γύρω από το τάνκερ. Αυτά σχετίζονται με τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που όλοι θέλουμε, αλλά μπορούν να προστίθενται ανά πάσα στιγμή. Δεν χρειάζεται να ακυρώσουμε τη Συμφωνία και να την επαναδιαπραγματευθούμε.







Μουσουλμάνοι Θράκης



Η αύξηση επιρροής της δύναμης του τουρκικού προξενείου είναι προϊόν λαθών ελληνικών κυβερνήσεων. Η Συνθήκη της Λωζάνης μιλά για Έλληνες μουσουλμάνους. Οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση. Μιλούν για «εκσυγχρονισμό» της Συνθήκης. Τι είναι αυτό; Η Συνθήκη μπορεί να ισχύει για αιώνες όπως είναι. Η Συνθήκη ισχύει μέχρι να αλλάξει ή να καταργηθεί επίσημα και εγγράφως.

Και εγώ από την πλευρά μου θα πολεμήσω για τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες, για τους βοηθήσω να απελευθερωθούν από την εκμετάλλευση του τουρκικού καθεστώτος που δολοφόνησε Πόντιους, Αρμένιους, Κούρδους και πολλούς άλλους λαούς. Ο ίδιος ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από τις γενοκτονίες που έκανε το τουρκικό καθεστώς για να κάνουν οι Ναζί τις δικές τους σφαγές.

Δεν έχουμε κάτι εναντίον των Ελλήνων πολιτών που είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, αλλά είμαστε αντίπαλοι αυτού του καθεστώτος στην Τουρκία, που τους εκμεταλλεύεται, τους κλέβει την αξιοπρέπεια και τους χρησιμοποιεί ως εργαλείο εναντίον των άλλων Ελλήνων πολιτών. Τους κάνει παράσιτα ενώ αξίζουν να ζήσουν ελεύθεροι με αξιοπρέπεια.



Αν το σκεφθούν θα δουν ότι σε εμάς πρέπει να δώσουν τη ψήφο τους. Εμείς τους λέμε την αλήθεια. Εμείς τους βλέπουμε ως ανθρώπους που έχουν αξιοπρέπεια και το Προξενείο προσπαθεί να τους την κλέψει. Το Προξενείο και το τουρκικό καθεστώς ΔΕΝ ενδιαφέρονται πραγματικά. Έχουν υποχρέωση στα παιδιά τους, στις οικογένειές τους και στον εαυτό τους να απελευθερωθούν από το Προξενείο και να ψηφίσουν ΛΑΟΣ. Έτσι μόνο θα μπορέσουν να ζήσουν ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια.



Η υποψηφιότητα του Καρατζαφέρη στην Κομοτηνή είναι η απόδειξη ότι δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε με το τουρκικό παρακράτος που βγαίνει από το Προξενείο. Και θα νικήσουμε, για να ζήσουν ελεύθεροι οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί Έλληνες πολίτες.





Δημοσιογραφία-Διαδίκτυο



Ένας παράγοντας που βοήθησε τη διαφθορά κάθε είδους να εισέλθει στην πολιτική και άλλους χώρους της κοινωνίας μας είναι ο περιβόητος «τυποκτόνος νόμος», που τον ψήφισαν και διατηρούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτός ο απαράδεκτα άδικος νόμος χρησιμοποιείται για να φιμώνει τους έντιμους δημοσιογράφους και να δίνει εργαλείο πίεσης σε τρίτους για εκφοβισμό των δημοσιογράφων με την απειλή της αγωγής στα δικαστήρια.

Θα αγωνιστούμε για μία δίκαιη νομοθεσία που να προστατεύει την τιμή και υπόληψη των πολιτών από συκοφαντία. Ταυτόχρονα όμως να προβλέπεται υποχρεωτική διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης (με απαντητική επιστολή, συνέντευξη, δήλωση, κλπ) και πλήρους δικαστικής εξέτασης κάθε υπόθεσης που δεν επιλύεται εξωδικαστικά.

Σήμερα αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και όποιος θεωρεί ότι θίγεται σχεδόν πάντα υποβάλει αγωγή (που προβλέπει υποχρεωτική ελάχιστη αποζημίωση !!!). Στην αγωγή όμως, η υπόθεση δεν εξετάζεται σε βάθος και ουσία. Πρέπει να γίνει υποχρεωτική στην αρχή η εκδίκαση της μήνυσης διότι τότε η υπόθεση εξετάζεται σε βάθος και ουσία. Όταν βγει τελική απόφαση για τη μήνυση ή έστω απόφαση πρωτοδικείου σε πρώτο βαθμό, τότε να μπορεί να προσδιοριστεί και η ημερομηνία εκδίκασης για αγωγή. Επιπλέον, να μην υπάρχουν τόσο ισχυροί περιορισμοί σε σχέση με τον αριθμό των μαρτύρων υπεράσπισης. Σήμερα ο δημοσιογράφος μπορεί να φέρει ένα μάρτυρα στο ακροατήριο και μερικούς στο συμβολαιογράφο. Επίσης, να μην προβλέπεται στον νόμο ελάχιστη αποζημίωση διότι αυτή σήμερα είναι τεράστια και πολύ σπάνια συμβαδίζει με το υποτιθέμενο αδίκημα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η αγωγή εκδικάζεται πριν από τη μήνυση, η υπόθεση δεν εξετάζεται σε βάθος, ο δημοσιογράφος καταδικάζεται να πληρώσει αποζημίωση και όταν δικάζεται η μήνυση, ο δημοσιογράφος αθωώνεται. Δηλαδή, φτάνουμε στο παράλογο σημείο ένας ποινικά αθώος να πληρώνει αποζημίωση !!!



Ελευθερία διαδικτύου

Παρόμοια πρέπει να γίνουν και για το Internet, ώστε όταν μέσω αυτού αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο, παρανομία, κλπ να μην καταδιώκεται αυτός που το αποκάλυψε. Ουσιαστικά, το διαδίκτυο και η δημοσιογραφία πρέπει να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων τύπου Whistleblower (αυτός που σφυρίζει με τη σφυρίχτρα) δηλαδή ατόμων που αποκαλύπτουν σοβαρές παραβάσεις σε εταιρίες, οργανισμούς, κυβέρνηση, κλπ. Είναι αδιανόητο να καταδικάζεται το μέσο από το οποίο έγινε η αποκάλυψη ή το πρόσωπο που την έκανε. Χρειάζεται να δημιουργηθεί συγκεκριμένη νομοθεσία προστασίας των Whistleblower και των Μέσων τα οποία αποκαλύπτουν τις παραβάσεις.




Αναγραφή θρησκεύματος σε ταυτότητες

Η ΝΔ εκμεταλλεύτηκε τα εκατομμύρια των πολιτών που γκρέμισαν τον Σημίτη για την αντιορθόδοξη στάση του στο θέμα των ταυτοτήτων. Ο ΛΑ.Ο.Σ. με ερωτήσεις στη Βουλή (του κ. Πολατίδη και μία του κ. Πλεύρη), τις οποίες πιθανόν να έχετε και εσείς δημοσιεύσει, αποκάλυψε την πλεκτάνη για το στήσιμο του θέματος των ταυτοτήτων και το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής απέτρεψε τον επιπλέον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εκτέθηκαν η Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Άμυνας, Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Υπουργός Εσωτερικών για τις μη απαντήσεις και τις άσχετες απαντήσεις τους και με το γεγονός ότι υπόθεση κατοχής απόρρητου στρατιωτικού εγγράφου από την οργάνωση της Scientology φαίνεται ότι παραγράφηκε.

Μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν πρόδωσε τους πολίτες. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να το πουν αυτό;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη