8 Οκτ 2009

Δύο «αστέρια» επικεφαλής στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας

Ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνουν το νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης για ανάταση της εθνικής οικονομίας. Δύσκολη αποστολή γιατί η κρατική διαφθορά μοιάζει μ’ ένα δάσος από τεράστια δέντρα που έχουν βαθιά τις ρίζες τους στο χώμα.

Με αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή είναι δυνατόν να το εκριζώσουν για να μετατραπεί σε καλλιεργήσιμη γη παραγωγής προς όφελος όλων. Με αυτά τα λόγια στιγματίζουμε την όλη κατάσταση και τις αντιξοότητες που αναμφισβήτητα θα προκύψουν στην πορεία των παραπάνω έντιμων πολιτικών ανδρών στις προσπάθειες τους να... καθιερώσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού και διαφάνειας του δημόσιου τομέα. Ο αναχρονισμός, η γραφειοκρατία, το πολιτικό ψέμα και το καθιερωμένο ρουσφέτι με παράνομους διορισμούς αποτελούν μέρος της σήψης που μαστίζει τη χώρα. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο αιχμάλωτοι στο παρελθόν. Πρέπει ν’ αποτάξουμε τις εσωτερικές μας σκιές που δημιουργούν αντάρα στον ουρανό του νου.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και είναι απαραίτητη και η εθνική συμφιλίωση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε σαν χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το σκοπό αυτό, θέλησαν πολλοί σε διάφορα κόμματα να δοκιμάσουν τις τύχες τους στην πολιτική, πλην όμως, σε ορισμένους νομούς, οι παλιές προεκλογικές συνήθειες ίσχυσαν με αποτέλεσμα να μην εκλεγούν πολλά νέα πρόσωπα.
Στο ΠΑΣΟΚ, προφανώς, έγινε αντιληπτό από τον Πρωθυπουργό για τη σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία θεωρείται πολύ καλή και με τη συμμετοχή των γυναικών, αναμφισβήτητα ο ελληνικός λαός θα ζήσει πρωτόγνωρες πολιτικές επιτυχίες. Το ευχόμαστε.
Γιάννης Η. Κάκανος www.yanniskakanos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη