8 Οκτ 2009

Kανένα μήνυμα δεν πήρε η Ν.Δ.

Με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή, ορίστηκε επιτροπή συνεδρίου, με τα εξής 19 μέλη

1. Πρόεδρος: Δ. Σιούφας
Μέλη: 2. Ελ. Ζαγορίτης, 3. Μ. Γιαννάκου, 4. Ευ. Μεϊμαράκης, 5. Ντ. Μπακογιάννη, 7. Φ. Πάλλη – Πετραλιά, 8. Π. Παναγιωτόπουλος, 9. Πρ. Παυλόπουλος, 10. Β. Πολύδωρας, 11. Ι. Τραγάκης, 12. Δ. Κοντός, 13. Κ. Κωστούλας, 14. Χ. Μανιάτης, 15. Δ. Πανοζάχος, 16. Φ. Πατριανάκου, 17. Σ. Τσίφτης, 18. Γ. Παπανικολάου και 19. Μ. Δασκαλάκης.

Οι εργασίες του έκτακτου συνεδρίου θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η Ν.Δ. φαίνεται να μην επιθυμεί την αντιγραφή της πετυχημένης "συνταγής" ΠΑΣΟΚ, το οποίο... άνοιξε τις διαδικασίες εκλογής προέδρου, όχι μόνο στα μέλη του κόμματος, αλλά και στους φίλους, δίνοντας έτσι τεράστια δυναμική ("φτερά") στον εκλεγέντα πρόεδρο κ.Παπανδρέου. Θα πάει σε μια βιαστική διαδικασία η οποία θα πληγώσει το κόμμα, αφού ενέχει τον κίνδυνο της εσωστρέφειας και της επί τα αυτά περιδίνισης.

Αναφορικά με τη σύνθεση της επιτροπής συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, από το γραφείο του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, σημειώθηκε ότι: "Φαίνεται ότι συνεχίζουμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τα ξεκάθαρα μηνύματα που στέλνει η βάση των οπαδών μας", προσθέτοντας ότι: "Θέλουμε παράλληλα να πιστεύουμε ότι η επιτροπή συνεδρίου θα αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων".


ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε την εκλογή προέδρου από τη βάση. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την παράδοση του υπουργείου Υγείας στη νέα υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε: «Πρέπει να στηθούν κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ να αναδείξουν τον αρχηγό του κόμματος», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος μετά την παράδοση του υπουργείου στη νέα υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας πως η συμμετοχή είναι ζήτημα δημοκρατίας. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ απάντησε λέγοντας «αυτά στην ώρα τους».
Ο Κώστας Καραμανλής, φαίνεται -δική μας εκτίμηση- ότι θα ήθελε τη Ντόρα Μπακογιάννη στην αρχηγία. Παράδοξο για πολλούς, που εκτιμούν ότι η "κ.Μπακογιάννη έσκαβε το λάκκο του", αλλά είναι μια πραγματικότητα, την οποία συνθέτουν οι πράξεις και οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού. Το γιατί, ίσως το εξηγήσει κάποια μέρα ο ίδιος στα απομνημονεύματά του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη