11 Οκτ 2009

Η Ν.Δ. σήμερα

Τα νέα από το στρατόπεδο των ηττημένων
Το θέμα της ημέρας
Είναι δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα σχετικά με τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ. Ασφαλώς εξιτάρει και ο κόσμος αρέσκεται στο να διαβάζει δημοσκοπήσεις, το καταλαβαίνουμε, αλλά ο στοιχειωδώς μη βλάκας πολίτης καταλαβαίνει, ότι δεν μπορεί να γίνει δημοσκόπηση για αυτό το θέμα. Για αυτό και τη θεωρούμε ανάξια λόγου, όπως και προηγούμενη και κάθε επόμενη σχετική δημοσκόπηση. Δημοσκοπήσεις σε ενδοκομματικές ή συνδικαλιστικές εκλογές, δεν έχουν νόημα. Αντιστεκόμαστε στον πειρασμό της χαβαλετζίδικης παραπολιτικής φλυαρίας, στην οποία εντάσσονται οι δημοσκοπήσεις. Κάντε το κι εσείς! Το χρειάζεται η δημοκρατία.
Οι δηλώσεις της ημέρας
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
"Βασικός και σταθερός σκοπός των διαβουλεύσεων, που είναι σε εξέλιξη, είναι η εκλογή του ..

νέου αρχηγού, από την ευρεία κοινωνική βάση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας", αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ.

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Τη διεύρυνση της βάσης δεν απέκλεισε σε δηλώσεις της και η Ντόρα Μπακογιάννη. "Είναι βέβαιο ότι η βάση της ΝΔ πρέπει να μιλήσει, να έχει λόγο για τον επόμενο αρχηγό" δήλωσε μετά τη συνάντησή της με τον απερχόμενο πρόεδρο Κ. Καραμανλή. Ωστόσο, η τέως υπουργός Εξωτερικών επιμένει στην εκλογή προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή από το έκτακτο συνέδριο των 4.700 συνέδρων που είχαν εκλεγεί για το συνέδριο του 2007. Διαφωνεί με μια άρον-άρον εκλογή από τη βάση, με το επιχείρημα ότι η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει ενστάσεις, να επιτείνει τα διαλυτικά φαινόμενα και να προσέλθει τελικά μικρός αριθμός ψηφοφόρων γεγονός που θα λειτουργήσει αρνητικά όταν στο ΠΑΣΟΚ στις αντίστοιχες διαδικασίες προσήλθαν την πρώτη φορά πάνω από ένα εκατομμύριο και τη δεύτερη περίπου 700.000 μέλη.

ΣΑΜΑΡΑΣ
Το συνέδριο πρέπει να αποφασίσει την καθολική ψηφοφορία με ανοιχτούς καταλόγους, δηλαδή την εκλογή του προέδρου από τη βάση, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή ανακοίνωσή του.
Αναφερόμενος στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ, ο βουλευτής τονίζει ότι «σε τέτοιες δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε δίπλα στη βάση» και «δίνοντας στη βάση δικαίωμα ψήφου τη φέρνουμε πάλι δίπλα μας και δίνουμε κύρος και δύναμη στο νέο αρχηγό».
Σχολιάζοντας απόψεις που θέλουν την εκλογή αρχηγού, είτε από τους συνέδρους είτε από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε «οποιοδήποτε γήπεδο», θεωρεί, ωστόσο, ότι αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι ζητά η βάση της Νέας Δημοκρατίας.
«Καθολική ψηφοφορία από εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες», προσθέτει.
Όσον αφορά στην ήττα της ΝΔ στις εκλογές, υπογραμμίζει ότι οι ψηφοφόροι εγκατέλειψαν την παράταξη γιατί «υποστείλαμε τις σημαίες μας». Ενώ οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού, εμείς μοιάζαμε να τις έχουμε εγκαταλείψει, αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Χάσαμε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ουσιαστικά διακηρύξαμε ότι η Αστυνομία “θα προπηλακίζεται αλλά δεν θα αντιδρά”. Χάσαμε την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης και μεγάλο πυρήνα των οπαδών της δικής μας παράταξης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.
Ο κ. Σαμαράς προτείνει άμεση επανίδρυση της ΝΔ, επιστροφή στην ιδεολογία της και στροφή σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη