15 Οκτ 2009

Πώς θα εκλεγεί ο/η νέος/α πρόεδρος της ΝΔ

22 ή 29 Νοεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία
Κάλπες στις νομαρχιακές οργανώσεις και σε τοπικές μόνον των μεγάλων πόλεων προβλέπει η διαδικασία εκλογής από τη βάση που σχεδιάζει η Ρηγίλλης.
Σύμφωνα με τις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει, πιθανότερες ημερομηνίες για την ψηφοφορία είναι η 22η και η 29η Νοεμβρίου για τον πρώτο γύρο και, αντιστοίχως, η 29η Νοεμβρίου ή η 6η Δεκεμβρίου για τον δεύτερο γύρο, εφόσον ουδείς εκ των υποψηφίων συγκεντρώσει άνω του 50% από την πρώτη Κυριακή.
Η διαδικασία θα προβλέπει συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που θα λήγει...
τέσσερα - πέντε 24ωρα πριν από το άνοιγμα της κάλπης, εντός της οποίας τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα μπορούν να εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν. Το πιθανότερο είναι ότι δυνατότητα εγγραφής την ημέρα της ψηφοφορίας δεν θα υπάρχει. Κάλπες αναμένεται να στηθούν στις πρωτεύουσες και τις μεγάλες πόλεις των νομών, όχι όμως και σε όλες τις τοπικές που, εμφανώς, δεν μπορούν να επωμιστούν το οργανωτικό βάρος.
Εν τω μεταξύ, οι υποψήφιοι βρίσκονται ήδη σε προεκλογική τροχιά. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη προγραμματίζει περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα στις 26-28 Οκτωβρίου, ενώ χθες, μιλώντας στο Alter, κάλεσε τους νεοδημοκράτες να την προτιμήσουν γιατί μεταξύ των αρίστων είναι εκείνη που μπορεί να κάνει γρήγορα τη Ν.Δ. κυβέρνηση. Δεν απέφυγε τις αιχμές προς τους ανθυποψηφίους της, ωστόσο υπογράμμισε πως εφόσον κερδίσει θα καλέσει όλους σε συστράτευση, ενώ αν χάσει δεσμεύεται να μείνει στην πρώτη γραμμή της Ν.Δ.
Ο κ. Σαμαράς επικεντρώθηκε χθες σε συναντήσεις με στελέχη και στην προετοιμασία της σημερινής ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, υπέρ της οποίας τάχθηκαν με επιστολή τους 29 στελέχη της ΟΝΝΕΔ. Ενθουσιασμός μεταδίδεται από το στρατηγείο του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Επιστολή 9 βουλευτών με τίτλο «Προκλήσεις και Προοπτική για την παράταξή μας» που κυκλοφόρησε χθες στη Βουλή χαρακτηρίστηκε από κομματικά στελέχη ως υποστηρικτική του κ. Αβραμόπουλου, καθώς υιοθετούν το σύνθημα «να αλλάξουμε», που έβαλε ο πρώην υπουργός Υγείας. Την επιστολή υπογράφουν οι Γ. Βρούτσης, Μ. Γιαννάκης, Αλ. Δερμεντζόγλου, Θ. Καράογλου, Γ. Κασαπίδης, Κ. Κόλλιας, Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τσιάρας και Μ. Χαλκίδης.
kathimerini.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη