26 Οκτ 2009

Θερμή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στις Σέρρες

H Φλόγα ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου από τους πρόποδες του Κρονίου Λόφου, στην αρχαία Ολυμπία, για το Βανκούβερ του Καναδά, όπου θα πραγματοποιηθούν το 2010 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στις Σέρρες στις 11 το πρωί και την παρέλαβε ο...

Σερραίος πρωταθλητής του σκι Μαργαρίτης Πασχαλίδης. Ακολούθησε τελετή στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου το βωμό της Ιερής Φλόγας άναψε η Χρυσή Ολυμπιονίκης Χρυσοπηγή Δεβετζή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Vancouver 2010», ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.
Είναι η πρώτη φορά που οι Σέρρες περιλαμβάνονται σε πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει 8 ημέρες και θα καλύψει 2.180 χιλιόμετρα. Στη διάρκεια των 8 ημερών θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές Αφής Βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις αλλά και σε δύο αρχαιολογικούς χώρους. Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέλαβε από τις Σέρρες ο Ολυμπιονίκης Απόστολος Τασκούδης με προορισμό την Πρώτη Σερρών και στη συνέχεια τη Δράμα.
enimerwsi
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη