14 Οκτ 2009

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση "Μερισιώτης" και το ανήλικο κοριτσάκι

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στο taxalia ασχοληθήκαμε πολλές φορές με το μήνυμα "σκουλήκι", για τον υποτιθέμενο "Βαγγέλη Μερισιώτη, που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα " και μάλιστα σε πολύ σκληρό τόνο (π.χ. Όχι άλλο "Βαγγέλης Μερισιώτης", ρε μαλάκες!!!! Όχι άλλο

Τις τελευταίες ημέρες, το μήνυμα αποσύρθηκε, αλλά είδε το φως μια άλλη υπόθεση, ακόμη χειρότερη: αυτή της εξαφάνισης μιας μικρής από τη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα που πήραμε (και πήρε η μισή Ελλάδα), έλεγε ότι η μικρή Νάντια Μ...., (4 ετών) εξαφανίστηκε από το σπίτι της κ.λ.π... Το μήνυμα, που δημοσιεύθηκε ατυχώς σε διάφορα sites, forums, blogs, είχε και καμιά 10αριά φωτογραφίας της ανήλικης.

Μεταξύ αυτών στο par....gr και στο tel.....gr.

Στο μήνυμα αναφέρεται το όνομα και το επώνυμο του πατέρα της Ευάγγελος Μ....

Και δείτε τι γίνεται:
Με δεδομένο ότι δημοσιεύεται το πλήρες ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο της ανήλικης, ακουλουθεί ένας καταιγισμός είδήσεων, στα παραπάνω forums αλλά και e-mail, το οποίο μας γνωρίζει ότι, "άκυρος ο συναγερμός, το κοριτσάκι βρέθηκε, το είχε απαγάγει ο γκόμενος της μάνας του, η οποία είχε γκόμενο και ο 38χρονος πατέρας του (το όνομά του είπαμε αναφέρεται!) έπαθε κατάθλιψη και πήγε στο Άγιο Όρος ..." και άλλα τέτοια φαιδρά για την οικογενειακή ζωή ενός ζευγαριού και κυρίως: για τους γονείς ενός ανήλικου.

Πιστεύουμε ότι σήμερα, το 2009, και οι πιό άσχετοι γνωρίζουν πως, ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο δεν ξεγράφεται! Μένει για πάντα.

Σκεφτείτε, τι μπορεί να διαβάσει μια μέρα, μετά από 6 χρόνια, όταν θα είναι 10 χρονών το κοριτσάκι, βάζοντας "Ναντια Μ...." στο google !

Είναι δυνατόν ο κάθε επισκέπτης ενός forum να γράφει ό,τι πήρε τ'αυτί του, σε κάποια forums για την προσωπική ζωή μελών μιας οικογένειας, χωρίς να τους γνωρίζει προσωπικά, χωρίς να έχει κάνει οποιαδήποτε διασταύρωση ;

Τι κανιβαλισμός αυτός;

Απαιτούμε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία αποστείλλαμε επώνυμα, όλα την αλυσίδα διακίνησης του μηνύματος να συλλάβει οποιονδήποτε αναφέρεται σε προσωπικά δεδομένα της οικογενειακής ζωής της ανήλικης. H Δ.Η.Ε. γνωρίζει πλέον, ποιός ξεκίνησε το e-mail.

Και με χαρά διαπιστώνουμε ότι οι καταγγελίες μας για το μήνυμα "Βαγγέλης Μερισιώτης", έπιασαν τόπο.

Στο μικροσκόπιο της Δ.Η.Ε. μπήκε η υπόθεση "Βαγγέλης Μερισιώτης". Η Δ.Η.Ε. μάλιστα δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα, πολύ σοβαρή! Το λαθρεμπόριο αίματος.

Εδώ θα θέλαμε να καταθέσουμε δημόσια κάτι πολύ σοβαρό:
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2009, στείλαμε την υπόθεση στο τμήμα Αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού (aimodosia@evaggelismos-hosp.gr) το οποίο δεν μας απάντησε. Ελπίζουμε η καθυστέρηση στην απάντηση να οφείλεται στο γεγονός της συνεργασίας του τμήματος με τη Δίωξη Η.Ε.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:


Μακάβρια φάρσα ή προσπάθεια εμπορίας μεγάλης ποσότητας σπάνιας ομάδας αίματος (0-); Φως στις δύο αυτές εκδοχές προσπαθούν να ρίξουν από χθες οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας αλλά και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του γεωπόνου από τον Πύργο Διονυσίου Σταθόπουλου, που κατήγγειλε ότι άγνωστοι χρησιμοποιώντας το όνομά του και τα τηλέφωνά του καλούν από το Διαδίκτυο τους πολίτες να προσφέρουν αίμα για την περίθαλψη δήθεν ενός ανύπαρκτου (!) τραυματία.

Οι αστυνομικές Αρχές ελέγχουν αν το e-mail που στέλνεται αφορά φάρσα ή προσπάθεια εμπορίας μεγάλης ποσότητας αίματος ομάδα (0-) Οι αστυνομικές Αρχές ελέγχουν αν το e-mail που στέλνεται αφορά φάρσα ή προσπάθεια εμπορίας μεγάλης ποσότητας αίματος ομάδα (0-) «Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας (Ο αρνητικό). Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες», αναφέρει η ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από τις αρχές του 2009 παραθέτοντας στο τέλος τα στοιχεία και τα τηλέφωνα του κ. Σταθόπουλου.

«Από τις αρχές του έτους (ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 !) κάποιοι για άγνωστους λόγους δημοσιοποίησαν μέσω του Διαδικτύου αυτή την ανακοίνωση, η οποία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ΜΜΕ αναπαρήγαγαν δίχως να διασταυρώσουν την είδηση με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή μου κόλαση... Από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνω κάθε μέρα τηλεφωνήματα απ' όλη την Ελλάδα και έχω χάσει την ηρεμία μου. Το πιο εξωφρενικό όμως της υπόθεσης είναι ότι στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπως με ενημέρωσαν, έχουν συγκεντρωθεί 1.000 φιάλες με αίμα και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν...», λέει στην «Ε» ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει:

«Είναι εμφανές ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και το όνομά μου συγκέντρωσαν αυτή τη σημαντική ποσότητα αίματος. Απομένει στις διωκτικές αρχές να εντοπίσουν τους δράστες».

Ο κ. Σταθόπουλος κάνει έκκληση προς τους αποδέκτες του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος ή της είδησης να μην τη λαμβάνουν στα σοβαρά καθώς είναι απάτη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Βασίλης Προκοπίδης
taxalia, 14/10/2009
Διαβάστε και

O βλάκας

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη