29 Οκτ 2009

Ο θεσμός του μέλους και του φίλου και στη Νέα Δημοκρατία!

Του Γιάννη Η. Κάκανου
Δημοσιογράφου-πολιτευτή
www.yanniskakanos.gr

Αναμφισβήτητα είναι πολύ καλό να μιμούμαστε κάθε τι καλό που έχει προηγηθεί, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την καινοτομία του αναφερόμενου θεσμού που καθιέρωσε από...

χρόνια το ΠΑΣΟΚ και βλέπουμε σήμερα ν’ αντιγράφει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη του μελλοντικού αρχηγού της.

Κι ενώ ο θεσμός καθιερώθηκε από το ΠΑΣΟΚ σε μια δύσκολη για το κίνημα περίοδο, χρησίμευσε για την εκλογή προέδρου κι ας ήταν ένας ο υποψήφιος. Τώρα επαναλαμβάνει την κίνηση η Νέα Δημοκρατία για τον ίδιο σκοπό. Επικροτούμε το θεσμό και την επέκταση του σε άλλα κόμματα, πλην όμως κατακρίνουμε το γεγονός της άγνοιας του κόσμου. Ποιος ή ποιοι, όμως, ευθύνονται γι’ αυτή την άγνοια, είναι το ερώτημα που πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τη σημερινή κυβέρνηση. Σωστό το πνεύμα του θεσμού του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ αλλά πότε θα γενικευθεί η χρήση του, είναι το ζητούμενο. Για όσους δεν γνωρίζουν τι αναφέρει, καταγράφουμε, ένα μέρος, ως εξής:
“ Ο συνήγορος του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ είναι ανεξάρτητο όργανο του Κινήματος. Αποστολή είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ μέλους ή φίλου και των οργάνων του κινήματος για την προστασία δικαιωμάτων τους.
Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει!
Κάθε μέρα γίνεται ένα κόμμα περισσότερο συμμετοχικό, ανοικτό στην κοινωνία και στη διεθνή πραγματικότητα…”
Η καθιέρωση, λοιπόν, του μέλους και του φίλου, επιβάλλεται να γίνει απ’ όλα τα κόμματα ώστε σε συνάρτηση με τη νέα εκλογική νομοθεσία που πρόκειται να ψηφισθεί πολύ σύντομα, να μειωθεί προς χάρη της εθνικής ενότητας που τόσο ανάγκη έχει η χώρα, σημαντικά ο κομματισμός από τους περισσότερους οπαδούς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη