30 Οκτ 2009

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Η ταινία, δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ, θα παιχτεί στα πλαίσια της «ΟΜΙΧΛΗΣ» στον κιν/φο ΕΛΛΗ την Δευτέρα 9/11 στις 19.00
Φρέντυ Βιανέλλης
ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Μια ταινία για την δύναμη της θέλησης!
Η Ευρυδίκη, μετά από εφτά χρόνια στην ηρωίνη, δεν «καταλήγει στα σκουπίδια» και...

βλέπει ξεκάθαρα την δυσλειτουργική της οικογένεια.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο «Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ» και αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που περιπλανήθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών για 13 χρόνια, βίωσε την οδύνη σε όλες τις εκφάνσεις της και κατάφερε μέσα από τη θεραπεία να κάνει μια νέα αρχή.

Η ταινία κινείται σε τέσσερις κινηματογραφικούς άξονες, την προσωπική της κατάθεση, το στήσιμο της θεατρικής παράστασης, την «καθημερινότητα των ναρκωτικών» στο κέντρο της Αθήνας και τέλος το «φυσιολογικό μεγάλωμα τεσσάρων κοριτσιών» στις κρίσιμες ηλικίες από τριών έως δεκαέξι ετών, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ενηλικίωση της ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δύο ήταν οι λόγοι που με ώθησαν να κάνω αυτή την ταινία..

Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι ο θαυμασμός μου για την δύναμη της θέλησης!

Η περιπέτεια της ΕΥΡΙΔΙΚΗΣ έχει ακριβώς αυτό!

Η κοπέλα αυτή φτάνει στον πάτο αλλά έχει τεράστια θέληση για ζωή, ζητάει βοήθεια, καταφέρνει να σταθεί στα πόδια της και να «δει» τι έχει φταίξει και έχει «πέσει» στις ουσίες.

Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός πως μπορούσα να κάνω μια ταινία άμεσα, με λίγα και ελεγχόμενα «μέσα». Να μην μπω δηλαδή στην ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία εξεύρεσης συμπαραγωγών κτλ.

(… δεν συνεχίζω αυτό το θέμα γιατί αναβλύζει η οργή!!)

Βασιζόμενος στην παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου, θέλησα λοιπόν να πλησιάσω με κινηματογραφικά μέσα την περιπέτεια αυτής της κοπέλας, να δω την πάλη ανάμεσα στην θέληση και την εξάρτηση, όπως και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η συμπαράσταση της θεραπεύτρια της στον συμβουλευτικό σταθμό 18ΑΝΩ.

δείτε την εδώ http://www.youtube.com/watch?v=v_yIRzzBu2U
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη