30 Οκτ 2009

H BMW, η τρομοκρατία και η αναρχοαυτόνομη Ν.Δ.

Μια ιστοριούλα, από το κλεινό άστυ
του kalis
Η κατάσταση στην Αθήνα είναι η χειρότερη των τελευταίων πολλών δεκαετιών.

Σίγουρα όλοι οι αστυνομικοί φοβούνται όλο και περισσότερο. Σίγουρα όσο περισσότερο φοβούνται τόσο πιο εύκολα θα χάσουν τη ψυχραιμία τους τη κρίσιμη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι ούτε επαρκώς εκπαιδευμένοι ούτε εξοπλισμένοι. Όχι μόνο για καταστάσεις κρίσης αλλά και για καθημερινές απλές περιπτώσεις.

Οι απλοί πολίτες είναι εξίσου τρομοκρατημένοι. Δε τους φτάνουν οι "πανδημίες". Δε τους φτάνει το στένεμα στο ζωνάρι. Τώρα άμα ακουστεί ένας κρότος από εξάτμιση, όλοι τρέχουν στα μπαλκόνια τους να δουν αν...
ξεπρόβαλε και στη γειτονιά τους η τρομοκρατία. Κάποιος μπορεί να έβαλε βόμβα στη τράπεζα. Ακόμα καλύτερα στο ΑΤΜ της τραπέζης. Μπορεί απλά να έσκασε ένα γκαζάκι στη ΒΜW του κυρ Νίκου, που μετά από δεκαετίες δουλειάς είπε να πάρει κάτι ακριβό για τον εαυτό του. Γιατί όχι; Ο γιος του άλλωστε τον ψήνει εδώ και καιρό να "πάρουν" ένα καλό αμάξι. Έτσι κι αλλιώς, πολλά παιδιά στην ηλικία του έχουν, σε κάποιες περιοχές της Αθήνας. Ξεμυαλίστρα...

Μερικοί ετοιμοπόλεμοι κρατάνε και κινητό στο χέρι. Με μερικά λεπτά φωτιάς on camera θα βγάλουν καλό χαρτζιλίκι.

Μάταια όμως, ήταν μια απλή εξάτμιση. Μέσα σε μια ήρεμη ένταση όλοι γυρνάνε στα ενδότερα του σπιτιού, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει στα ενδότερα τις κοινωνίας πλέον. Τι παίζεται; Ποιο είναι αυτό το καινούριο παιχνίδι; Είναι καινούριο ή μετεξέλιξη του παλιού; Μα τρεις μέρες καθαρίζανε τις καφετέριες και τα πεζοδρόμια στα Εξάρχεια. Τίποτα δε κάνανε; Τόσα χρόνια τους παρακολουθούν. Δεν ήταν στοχευμένες οι επιχειρήσεις της αστυνομίας; Μόνο για το show και την ένταση το κάνανε; Μπας και τσαντιστούν λίγο παραπάνω οι εκτελεστές και κάνουν λάθος;
Γιατί να περιμένουμε να ξανασκάσει βόμβα στα χέρια τους στο λιμάνι του Πειραιά δύσκολο το βλέπω.

Και αν κάνουν αυτοί λάθη, ποιος μου λέει ότι δε θα κάνει και η αστυνομία; Η αστυνομία δε κάνει λάθη; Ποια από τις δύο πλευρές κάνει πιο συχνά λάθος; Τόση ένταση λίγο πριν τον Νοέμβρη και το Δεκέμβρη; Μήπως το ρίσκο είναι πολύ υψηλό σε σχέση με το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Πάντως δεν είναι να μένεις πια στα βόρεια προάστια. Από γιάφκες τσικό μέχρι γκανγκστερικές τρομοκρατικές επιθέσεις με έξι θύματα. Εμείς έξι, στη Βαγδάτη 150. Φοβηθήκανε κι αυτοί οι φανατίλες εκεί. Σου λένε, αν αυτοί στην Αθήνα το χοντραίνουν το παιχνίδι θα πέσουν όλα τα φώτα πάνω τους, πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας. Ο εχθρός του κακού είναι ο χειρότερος. Πάει λοιπόν και η Βαγδάτη από επιλογή κατοικίας. Μόνο η Εκάλη αξίζει πια. Εκεί, όλο το λεκανοπέδιο Αττικής να καίγεται, δε θα αρπάξει ούτε θάμνος.

Στο κέντρο; Μόνο ο Πάγκαλος λένε μένει ακόμα εκεί. Που να του κάνουνε επίθεση όμως; Θα τους κάνει μια χαψιά όλους. Αμάσητους θα τους κατεβάσει, ο βόας της πολιτικής. Είμαι περίεργος να δω τι βαθμό θα βάλει στον Χρυσοχοϊδι στο πρώτο τρίμηνο. Πρέπει να βγάλει και πρόγραμμα. Να ξέρουμε πότε είναι οι τελικές εξετάσεις. Ελπίζω βέβαια να μη γίνει κατάληψη και στο Άνδρο της Δημοπρασίας τώρα που απέκτησε εκπαιδευτική νοοτροπία και χάσουμε (ακόμα μία) χρονιά...Δε μας παίρνει, έχουμε να πάμε και φαντάροι.

Ευτυχώς αυτός ο Μεϊμαράκης μείωσε τη θητεία. Πρέπει να είχε σχέδιο! Λαμπρός πολιτικός. Έκανε ακόμα ένα βήμα προς την ολοκληρωτική εξάλειψη της στρατιωτικής θητείας. Αυτός είναι πραγματικός αναρχοαυτόνομος, όχι ο Χρυσοχοϊδης που πολεμάει τους συντρόφους του στα Εξάρχεια. Αίσχος!

Αφού αυτοί σε πολεμάνε σε όλη την Αθήνα. Δε κάνουν διακρίσεις. Εσύ γιατί κάνεις; Η Νέα Δημοκρατία, που εκ του αποτελέσματος είναι πιο αναρχοαυτόνομη, γιατί την έπεσε στο Χαλάνδρι; Τέτοια προκατάληψη δε τη περίμενα. Αν και νομίζω ότι τώρα που κηρύξατε πόλεμο στη τρομοκρατία (τι πρωτότυπο!) δε προσδιορίσατε γεωγραφικά το πεδίο μάχης..

Κάτι τέτοιες αοριστίες βάλανε ψήλους στα αφτιά του κυρ Νίκου και θέλει να πουλήσει τη ΒΜW. Πιο χαμηλά από τη τιμή που τη πήρε βέβαια ελέω κρίσης αλλά τι να κάνει εν καιρό πολέμου; Να του τη κάψουν και να χάσει τους κόπους μιας ζωής, όπως το περίπτερο που κάψανε του φίλου του στη Πατησίων; Θα χάσει κι ο γιος του μερικές γκόμενες. Δε βαριέσαι...αν είναι να χαθούν τόσο λίγα σε ένα πόλεμο, χαλάλι. Μη χαθούν περισσότερα φοβάμαι σύντροφε "Προστάτη" του Πολίτη.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη