9 Οκτ 2009

O Γ.Γ. του ΟΗΕ για το "Μακεδονικό"

Συνέντευξη του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι Μουν, φιλοξενεί η σημερινή Utrisnki Vecer, της FYROM.
Η συνέντευξη δόθηκε στον Richard Kisler, διπλωματικό συντάκτη του WAZ MEDIA GROUP, ενός Γερμανικού ομίλου εφημερίδων, στον οποίο ανήκει και η Utrinski.

Mετάφραση του τμήματος για τις Ελληνοσκοπιανές διαπραγματεύσεις:

O Νοτιοκορεάτης Ban Ki-moon είναι διπλωμάτης καριέρας ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών από το 2007. Είναι γνωστός ως ο πράος διπλωμάτης με ήρεμη φωνή. Ο διπλωματική μας συντάκτης μίλησε μαζί του στην Κοπεγχάγη, όπου τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί παγκόσμια διάσκεψη για την αλλαγή του κλίματος.

Richard Kisler: Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την διαφωνία για το όνομα της FYROM με την Ελλάδα;

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν;

Ban Ki-Moon: Ειδικοί απεσταλμένοι μας εργάζονται για να βρουν μια αρμονική λύση στο ζήτημα από το 1999. Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Υπήρχαν πολλές εναλλακτικές λύσεις, ιδέες και προτάσεις. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε γρήγορα λύσεις.. Ελπίζω ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα βρούμε μια λύση με τη νέα κυβέρνηση. Ελπίζω σε αυτό και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη