9 Νοε 2009

Πόθεν έσχες

Πολύ καλή η εξαγγελία του υπουργού Παπακωνσταντίνου για το πόθεν έσχες.
Θα ισχύσει όμως για όλους;;;;;;;
Το αποκλείω.
Γιατί πιστεύω ότι θα εξαιρεθούν και πάλι κάποιοι από το μέτρο, όπως:

Πολιτικοί γενικώς, από τοπική αυτοδιοίκηση, μέχρι κοινοβούλιο. (όσοι άσκησαν πολιτικό λειτούργημα από την μεταπολίτευση και εντεύθεν)
Πρόεδροι, αντιπρόεδροι, και σύμβουλοι οργανισμών, συνεταιρισμών και επιχειρήσεων του κράτους.
Μερικοί κρατικοί υπάλληλοι που είναι εντεταλμένοι για την επίβλεψη έργων.
Μερικοί επίορκοι δικαστικοί και αστυνομικοί υπάλληλοι.
Μερικοί γιατροί που συνταγογραφούν ακριβά φάρμακα, και οι συνταγές «εξαργυρώνονται» από μερικούς φαρμακοποιούς, με καλλυντικά.
Μερικοί εφοριακοί υπάλληλοι, που έχουν γεμίσει την επικράτεια με RESORTS στα ονόματα συγγενών τους, τάχαμου με το πρόγραμμα LEADER.
Μερικοί ελεγκτές του ΙΚΑ που είναι αρμόδιοι για την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.
Μερικοί τελωνιακοί, και τελωνοφύλακες.
Μερικοί λιμενοφύλακες.
Μερικοί υπάλληλοι που είναι αρμόδιοι για έλεγχο και έκδοση πιστοποιητικών σε διάφορους τομείς, όπως καταλληλότητα οχημάτων και μηχανημάτων, αξιόπλοο πλοίων, και γενικά
αυτών που είναι αρμόδιοι για την έκδοση αδειών.
Μερικοί υπάλληλοι των πολεοδομιών της χώρας.
Μερικοί υπάλληλοι υγειονομικών υπηρεσιών που ελέγχουν και εκδίδουν άδειες για βιομηχανίες, βιοτεχνίες, και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Μερικοί στρατιωτικοί, και μερικοί υπάλληλοι του υπουργείου εθνικής άμυνας, που είναι αρμόδιοι για την αξιολόγηση, και προμήθεια οπλικών συστημάτων, καθώς και για κάθε
προμήθεια των ενόπλων δυνάμεων, όπως και μερικών που ασχολούνται με τα στρατιωτικά έργα. (εδώ βλέπετε υπάρχει το απόρρητο).
Μερικοί……………
Μερικοί……………..
Μερικοί…………..
Και ουκ εστίν αριθμός, γιατί κύριε Παπακωνσταντίνου το κράτος δομήθηκε από τους προκατόχους σας πολιτικούς με τέτοιον τρόπο ώστε να εξωθούν τον δημόσιο
υπάλληλο στο: «να τα παίρνει»
Πάντως δεν γνωρίζω να υπάρχει μετάφραση σε άλλη γλώσσα των λέξεων «γρηγορόσημο, και λάδωμα» με την ακριβή έννοια των όρων.(εκτός από το τουρκικό bahşiş).
Αλήθεια για μερικούς από εμάς που δανειστήκαμε για να κρατήσουμε τους υπαλλήλους μας, που οφείλουμε στο ΙΚΑ, που οφείλουμε στην εφορία,
θα υπάρχουν κωδικοί στα νέα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων όπου θα αναγράφονται τα χρέη μας;;;;;;;;;;;;;
Γιατί αν θές κύριε Παπακωνσταντίνου να είσαι δίκαιος έτσι θα πρέπει να το κάνεις, γιατί μόνον τότε θα έχεις μια πλήρη εικόνα το τι συμβαίνει με την οικονομία.

Νικόλας Μαλγαρινός

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη