9 Νοε 2009

Βαρδάρης: Άθλια η εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης


Μένω στο Βαρδάρη (Πλατεία Δημοκρατίας) τα τελευταία 12 χρόνια αλλά τα τελευταία 4-5 χρόνια το πρόβλημα των σκουπιδιών έχει γίνει ανυπόφορο.

Οι επισκέπτες του Bαρδάρη θεωρούν ότι ο Βαρδάρης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένας τεράστιος σκουπιδότοπος/ ουρητήριο.
"Οικογενειάρχες" άνθρωποι όταν έρχονται στο Βαρδάρη αλλάζουν άρδην συνήθειες και κάνουν πράγματα που..
ποτέ δε θα έκαναν σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Αδειάζουν τα τασάκια τωναυτοκινήτων τους μέρα μεσημέρι στο δρόμο (όσο περιμένουν το έτερο ήμισυ να ψωνίσει απο τα μαγαζιά), κατουράνε όπου βρουν, πετάνε τα σκουπίδια τους στις ακάλυπτες αλάνες. Θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι και εδώ ζουν οικογένειες και παίζουν παιδιά όπως και στις άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Τόσα χρόνια αυτή τη συμπεριφορά δεν την είδα - σε τέτοιο βαθμό - ούτε από παλιούς μετανάστες (Αλβανούς, Ρώσους) ούτε από νέους (Κινέζους), ούτε από τους επαγγελματίες των οίκων ανοχής αλλά μόνο από Έλληνες"κιμπάρηδες" ενήλικες.

Άλλη φορά αν ξαναπιάσω κανένα τέτοιο νεοέλληνα να κατουράει έξω από την πολυκατοικία μου θα βγάλω τη μάνικα και θα τον κάνω μούσκεμα. Όσοι το ακούσατε προειδοποιήστε και τους υπόλοιπους.
Υ.Γ. Τα ίδια και χειρότερα θα κάνω και σε 'κείνα τα τσογλανάκια που γράφουνγια χρυσές αυγές και ηλιοβασιλέματα. Αν θέλουν να εκδηλώσουν τον μεταξύ των έρωτα ας το κάνουν στο σπίτι τους και όχι λερώνοντας ξένους τοίχους.
Παρακαλώ, όπως το δημοσιεύσατε μπας και ακούσει κανένα νεοελληνικό αυτί.

σχόλιο taxalia: Μήπως αντί για μάνικα, να κάνατε αυτό που λέει το ανέκδοτο;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη