23 Νοε 2009

Ομοβροντία επιθέσεων κατά του ΠΑΜΕ, για τον αποκλεισμό


Δημοκρατικά απαράδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τη στάση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Εργασίας το πρωί, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων πως στη συνάντηση που επρόκειτο να γίνει με τον Υπουργό Εργασίας η Συνομοσπονδία θα ανίχνευε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθεί ένας διεισδυτικός, δημόσιος και πραγματικός διάλογος επί των προβλημάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως υπάρχουν και κάποια προαπαιτούμενα, όπως το να μη θιγούν τα όρια ηλικίας, να μη μειωθούν οι συντάξεις και να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση ότι θα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση, όρια ηλικίας και συντάξεις που βάναυσα, όπως ανέφερε, έπληξε ο νόμος Πετραλιά.

«Με εντολή της ηγεσίας του Κουμμουνιστικού Κόμματος κάποιοι μας απαγόρευσαν να συζητήσουμε. Λες και στην Δημοκρατία πρέπει να ζητάς άδεια για να διαπραγματευτείς, για να συζητήσεις» πρόσθεσε.

Πρότεινε μάλιστα να γίνει δημόσιος διάλογος με την κυβέρνηση και τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως οι συναντήσεις και ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε χώρο και ώρα που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα σε όλους.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη