23 Νοε 2009

Ένα θερμό χαιρετισμό προς όλους

Έχω την τιμή, ανταποκρινόμενος με χαρά στη σχετική πρόσκληση της καλύτερης ομάδας μπλόγκερ, της ομάδας του "ταχάλια", να γίνω το δέκατο τέταρτο μέλος της παρέας. Φανατικός αναγνώστης του ιστολογίου, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, δεν θα μπορούσα παρά να νιώσω περηφάνεια για την πρόσκληση αυτή. Μια πρόσκληση συμμετοχής μου σε ένα από πρώτα σε αναγνωσιμότητα ελληνικά ιστολόγια.
Θα ήθελα να πω... δυό λόγια για το προφίλ μου. Διαφωνώ σε πολλά απ' όσα γράφονται εδώ αλλά συμφωνώ σε πολύ περισσότερα. Άλλωστε είναι φυσικό αυτό καθώς η ομάδα του "ταχάλια", δεν διακατέχεται από τις ίδιες απόψεις, δεν έχει "γραμμή", δεν έχει εξάρτηση από κανέναν ο κάθε ένας έχει τη δική του προσωπικότητα και το δικό του τρόπο σκέψης και αυτό που ενώνει τα μέλη είναι η πίστη στις αξίες, του ελευθέρου διαλόγου και τις σύνθεσης απόψεων.
Σήμερα, δύο δεκαετίες περίπου μετά την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου και την εκρηκτική ανάπτυξη των ιδιωτικών ΜΜΕ, τα μπλογκς είναι η απάντηση στην έλλειψη πραγματικής ελευθερίας λόγου και κριτικής, καθώς αποδεδειγμένα τα ιδιωτικά ΜΜΕ, είναι εξαρτημένα από πολιτικά, κομματικά ή ιδιωτικά συμφέροντα.
Πιστεύω ότι οι ανθρώπινες αξίες πρέπει να είναι υπεράνω κάθε άλλης αξίας. Άλλωστε τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Όχι στις κραυγές, όχι στην ιδεοληψία. Ναι στη σύνθεση απόψεων και στο διάλογο. Όχι στον εθνικισμό, όχι στο στείρο ανθελληνισμό και στον εθνομηδενισμό (αυτό το τελευταίο το έκλεψα από το φίλο Ακρίτα).
Θα γράφω όποτε μπορώ, σεβόμενος πάντα τις αρχές του ιστολογίου. Θα γράφω άρθρα γνώμης κυρίως και όχι "breaking news". Πάντα όμως επίκαιρα.
Ελπίζω να μη γίνω βαρετός.

Και να κλείσω ευχαριστώντας ακόμα μιά φορά την ομάδα του "ταχάλια".

Στέφανος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη