6 Νοε 2009

Χωρίς απαντήσεις τα αιτήματα των εργαζομένων στα Κλωστήρια


Κατέβηκαν στην Αθήνα, αλλά... δεν κατάφεραν να δουν τον υπουργό Απασχόλησης. Εργαζόμενοι από τα εργοστάσια της ΕΝ.ΚΛΩ. στην περιοχή μας, 80-100 άτομα περίπου, κατέβηκαν χθες στην Αθήνα, γι’ άλλη μια φορά, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Η «κάθοδος» είχε σκοπό να συναντηθούν με τον υπουργό Απασχόλησης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για να..
λάβουν τις απαντήσεις στα αιτήματά τους, που τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός στην προηγούμενη συνάντησή τους.Όμως, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κ. Αθ. Τσίτσης, δεν κατάφεραν να δουν τον υπουργό καθώς απουσίαζε. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απουσία του υπουργού, λέγοντας ότι ήταν ενήμερος για την επίσκεψη των εργαζομένων από την Παρασκευή.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν τελικά με δύο συμβούλους του υπουργού, στους οποίους έθεσαν πάλι τα αιτήματα που είχαν θέσει στον υπουργό, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση, πέρα από το ότι εξετάζονται και ότι θα τα μεταφέρουν στον υπουργό. Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα αφορούσαν τα εξής: Να μην κλείσουν τα εργοστάσια, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τα οφειλόμενα, να τους καταβληθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ, να ενταχθούν οι απολυμένοι σε πρόγραμμα εισοδηματικής ενίσχυσης. Την ώρα της συνάντησης, έξω από το υπουργείο οι εργαζόμενοι διαδήλωναν δυναμικά, με συνθήματα και πανό.

Σημειώνεται ότι η ΕΝ.ΚΛΩ., με επιστολή της πριν 10 μέρες (στις 26 Οκτωβρίου) προς τον διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας, ζητά άλλα 6 εκ. ευρώ χρηματοδότηση, επικαλούμενη την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου. Σήμερα θα συζητηθεί στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του Κ.Κ.Ε. κ. Σοφίας Καλαντίδου, απευθυνόμενη προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που αφορά το κλείσιμο και νέων εργοστασίων της εταιρείας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» ιδιοκτησίας ομίλου Λαναρά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη