5 Νοε 2009

Ο Ηρωας...

Την Τετάρτη δεν έβρεχε και ο ήρωάς μας αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα. Να κατέβει κέντρο, στην Αθηνάς, να πάει στην ΕΥΔΑΠ ώστε να τους παραδώσει το χαρτί από την υπηρεσία πως ήρθαν και έκλεισαν το νερό οι τεχνικοί.
Το νερό το οποίο έτρεχε Αύγουστο μήνα, όταν ο ήρωάς μας έλειπε στας διακοπάς.
Πάρκαρε στου διαόλου τη μάνα κι ακόμη παραπέρα και...

περπατούσε προς τον προορισμό του. Ενδιαμέσως έπεσε σε συγκέντρωση. «Γιατί διαμαρτύρονται πάλι» αναρωτήθηκε. «Για τις καταπιεσμένες γάτες του Βελιγραδίου ή για τις βροχές στο Μπαγκλαντές;». Ούτε το ένα ούτε το άλλο, καθαριστές ήταν.
Πρέπει να ήταν γύρω στους 400 οι μαζεμένοι. Προφανώς δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν ή ήταν άνεργοι. Ενας καράφλας με γυαλί α λα US of 60s παίρνει το μικρόφωνο και καλεί: «Οι πρόεδροι των σωματείων να πλησιάσουν». Από τους 400 οι μισοί κινήθηκαν προς αυτόν, τόσους προέδρους μαζί δεν είχε ξαναδεί.
Και δεν καθόταν καν σε έδρανο, δίπλα σε έναν σκουπιδοτενεκέ καθόταν. Γαμημένη Ελλάδα με τα σωματεία σου…
Προχώρησε… Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν κλείσει πεζοδρόμια και πλατεία, ένας παππούλης με τα μαγκούρα του αναγκαστικά προχωρούσε από τον δρόμο. Περνάει ένα μηχανάκι, τον βρίσκει και πέφτει κάτω ο γεράκος. Ο ήρωάς μας το βλέπει και σπεύδει να τον βοηθήσει. Δίπλα δύο από τους διαμαρτυρόμενους κάνουν πως κινούνται όμως το βλέμμα πάει παραδίπλα, σε έναν (ομολογουμένως καταπληκτικό) κώλο που περνούσε, καλυπτόμενος από ένα μίνι μίνι.
Ο γεράκος τον ευχαρίστησε και συνέχισε απτόητος, σε ρυθμούς χελώνας.
Ο ήρωάς μας φθάνει στα κεντρικά της ΕΥΔΑΠ αλλά το ασανσέρ δεν δουλεύει και στις σκάλες, ως και τον τρίτο όροφο, ανάθεμα κι αν υπάρχουν δύο οι τρεις που μιλούν ελληνικά. Επιτέλους φθάνει…
«Γεια σας, μιλήσαμε το πρωί για τον φορτωμένο λογαριασμό, επειδή είχα βλάβη. Ιδού ο λογαριασμός και ιδού η βεβαίωση των τεχνικών».
Η κυριούλα, 60άρα πάνω κάτω, βάζει το γυαλί. «Το επισκευάσατε;». «Ναι». «Χαρτί από υδραυλικό φέρατε;». μα δεν μου το ζητήσατε». «Να φέρετε. Αλλαξε τον σωλήνα ή επισκεύασε μόνο τη βλάβη».
«Δικαιούμαι ή όχι μειωμένο;» της είπε. «Ναι, από τα 460 ευρώ θα γλιτώσετε τα 60». Οι Παναγίες δεν βγήκαν από το στόμα του, κρατήθηκε.
Αποσβολωμένος, την κοίταξε και αναρωτήθηκε. «Πηδιόταν με υδραυλικό στα νιάτα της ή έχει κάνει την υδραυλικίνα»; Ο ιδρώτας έσταζε στο πρόσωπό του, η διπλανή στο γραφείο φρόντισε να τεντώσει τα πόδια ώστε να φανεί ακόμη πιο πολύ το μοβ κιλοτάκι κάτω από τη μοβ φούστα που συνδυαζόταν με το μοβ σακάκι. Εβαλε στοίχημα με τον εαυτό του πως, αν υπήρχε σουτιέν, δεν ήταν μοβ.
Πήρε την άγουσα για την επιστροφή. Περνάει πάλι από τους διαδηλωτές, κόκκινα πανό άσχετα με το ζήτημα (όποιο ζήτημα υπήρχε), του στυλ «Εξω οι Αμερικάνοι» και «Ελευθερώστε τον Οτσαλάν» (τι αρχίδια, ζει ακόμη;), φθάνει στο αυτοκίνητο. Το ροζ χαρτάκι της κλήσης το είχε δει από μακριά. Μια 80άρα ζουμερή.
(συνεχίζεται…)

ΥΓ. Για να καταλάβω, ο Ολυμπιακός χθες ηττήθηκε ή έκλεισε παίκτη; Μπερδεύτηκα.

ΥΓ1. Μια ήττα μπορεί να έρθει με χίλιους δυο τρόπους όμως όπως ο προπονητής έχει «ευθύνη» για το 70-80% μιας νίκης, έχει άλλη τόσο για την ήττα. Χθες όμως ο Ζίκο, που δείχνει ως τώρα φοβερά αντανακλαστικά προσαρμογής, δεν φέρει ευθύνη, είχε «διαβάσει» ορθώς το ματς, απλώς δείχνει άτολμος ακόμη στα εκτός Πειραιά παιχνίδια.
ΥΓ2. Διαβάστε προσεκτικά το παλιό, αυτό, ρεπορτάζ:
«Σε μια ξαπλώστρα στην πισίνα της πολυτελούς έπαυλής του στις κοσμοπολίτικες Μπαχάμες, μάζευε… ήλιο όταν άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής ότι η “δουλειά στην Ελλάδα έκλεισε”. Δεν είχε διάθεση να ρωτήσει λεπτομέρειες για τη συμφωνία, ούτε καν το ποσό της καινούργιας επένδυσης.
Τα βήματα του δισεκατομμυριούχου ξεκινούν από τις φτωχογειτονιές και τα παμπ της πρωτεύουσας και χάνονται στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, στους φορολογικούς παραδείσους και στις αμμουδιές των εξωτικών νήσων. Η βασική του δραστηριότητα μία και μόνη: να βγάζει χρήματα. Με ποιο τρόπο; Πουλώντας και αγοράζοντας μετοχές στις τέσσερις μεριές του πλανήτη…».
Σας θυμίζει κάτι; Όχι, δεν είναι για τον Μπομπ Κοζώνη, είναι ρεπορτάζ από το «Βήμα» το καλοκαίρι του 1997 για τον Τζόζεφ Λιούις, ιδιοκτήτης της ENIC!
ΥΓ3. Επειδή η παραφιλολογία οργιάζει, πείτε μου πόσα φράγκα έχει τελικά ο Μπομπ –Σφουγγαράκης- Κοζώνης για να τελειώνουμε. Πάντως τα «από μικρός ήμουν ΑΕΚ» κλπ., δεν με ενθουσιάζουν, το αντίθετο.


http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/268
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη