2 Νοε 2009

Σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης

Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και τα δημοσιεύματα στον τύπο, λόγω της καθυστέρησης των προσλήψεων εποχικού προσωπικού στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την αδυναμία των υπηρεσιών καθαριότητας να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» επισημαίνει τα εξής :

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μεταξύ των οποίων πρωταρχική είναι η καθαριότητα της πόλης.
Προκαλεί τεράστια εντύπωση ότι η καθαριότητα της πόλης στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην πρόσληψη προσωπικού με τετράμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις, γεγονός που κατ΄ επανάληψη έχουμε καταγγείλει. Υπάρχει, δηλαδή, ένα εμπόριο ελπίδας για ανθρώπους με μισθούς πείνας, οι οποίοι απασχολούνται περιοδικά, τις περισσότερες φορές χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, και οι οποίοι επωμίζονται ένα από τα σοβαρότερα καθήκοντα ενός υγιούς Δήμου. Αποτέλεσμα η καθαριότητα των δρόμων, η αποκομιδή των σκουπιδιών, η ανακύκλωση να βρίσκονται στα χέρια του έκτακτου προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν στο σύνολο των περίπου 4.500 υπαλλήλων του Δήμου το 90% των απασχολούμενων στην καθαριότητα να είναι έκτακτοι, για μια σειρά από δουλειές που είναι σε απολύτως τακτική βάση και δεν χρειάζονται καθόλου εποχιακή αντιμετώπιση.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όφειλε και οφείλει να εξετάσει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε καίριους τομείς επιτέλεσης του δημοτικού έργου και να πράξει αναλόγως.
Βέβαια, δεν προσδοκούμε πλέον τίποτα περισσότερο από αυτή τη δημοτική αρχή.
Ηταν δελτίου τύπου της παράταξης:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
...
Διαβάστε αύριο στο taxalia, τη δική μας γνώμη για το θέμα. Με αλήθειες !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη