24 Νοε 2009

Σε «πόλεμο» καλεί η κυρία Παπαρήγα

«Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Κυβέρνηση- πλουτοκρατία- ΝΔ κήρυξαν πόλεμο στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς, στο εργασιακό, παντού»

Η πρώτη σοβαρή αντιπολιτευτική κίνηση ενάντια στην δημαγωγική και αντιλαϊκή φορολογική επιδρομή του ΠΑΣΟΚ ήρθε από το ΚΚΕ. Ενώ η ΝΔ έχει απορροφηθεί από την εκλογή αρχηγού, ο ΣΥΡΙΖΑ χαμένος στα εσωκομματικά του ψάχνεται ακόμα, και το ΠΑΣΟΚ αξιολογείται ως το πλέον αναξιόπιστο κόμμα και κυβέρνηση, το ΚΚΕ (μπράβο Αλέκα) σήκωσε τα μανίκια και έκλεισε απ' έξω τον Λοβέρδο. Αν και απορώ γιατί δεν έδειξε τον ίδιο ζήλο με την Φάνη, έστω και τώρα, να μία κίνηση που με κάνει να νομίζω ότι "είμαστε ακόμα ζωντανοι".

Τα περί καμμένης γης τα ξέραμε κκ. του ΠΑΣΟΚ. Αυτό περιμέναμε? Να σας ψηφίσουμε να μας πείτε περί καμμένης γης? Ο λόγος που σας εμπιστεύτηκε ο λαός την κυβέρνηση προφανώς δεν ήταν για να εφαρμόσετε την πολιτική Καραμανλή. Και όμως, δεν έχετε ξεφύγει ούτε ένα γιώτα απο τις προεκλογικές εξαγγελίες Καραμανλή.

Λεφτά υπάρχουν μας είπατε προεκλογικά. Τώρα μας λέτε οτι δεν υπάρχουν και γι αυτό ενδέχεται να φορολογήσετε και την αναπνοή μας.

- Όταν φορολογείται ανεκμετάλευτη γη (χωράφι) που δεν φέρνει εισόδημα στον ιδιοκτήτη αυτό σημαίνει (για μένα τουλάχιστον) ότι αναγκάζετε αυτόν τον ιδιοκτήτη να πουλάει μέρος του χωραφιού του να πληρώσει τον φόρο. Και σε λίγο χρόνο θα το έχει πουλήσει όλο. Πως διαφέρει αυτό από το σου παίρνουμε το χωράφι ρε?

- Όταν λέτε θα σας δωσω άυξηση άνω του πληθωρισμού (δηλαδή πάνω από 0,5% -πρώτη κοροϊδία-) και μετά μιλάτε για "πάγωμα μισθών" -δεύτερη κοροϊδία- και αυξάνετε τους έμμεσους φόρους ... και παίρνετε εις διπλούν, αν όχι παραπάνω, την αύξηση -τρίτη κοροϊδία- τότε τι το διαφορετικό έχετε πετύχει από αυτά που έλεγε ο Καραμανλής? Για σκεφτείτε ... δώσατε αύξηση 2% στον μισθό των 700 ευρώ ήτοι 14 ευρώ το μήνα και απαιτείτε δια "νομοσχεδίων- να τα πάρετε πίσω από
τα τσιγάρα
, τις μπύρες, τα τέλη κυκλοφορίας, και τα καύσιμα (και όχι μόνο)... Άντε να υποθέσουμε οτι δεν καπνιζουμε, δεν πίνουμε μπύρες και δεν οδηγούμε. Να μην ζεσταθούμε? Πάλι από τους "μη έχοντες" θα τα πάρουμε? Πάλι πολιτική Αλογοσκούφη? Ντροπή κκ. του ΠΑΣΟΚ.

Ε πως να μην συμπαρασταθούμε στην κίνηση του ΠΑΜΕ? Και ας πέσανε όλοι να τους φάνε σαν "τα κακά παιδιά" επειδή δεν θέλουν ... "τον διάλογο".
ΤΟ ΒΗΜΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη