30 Νοε 2009

Το μεγάλο λάθος του ΠΑΣΟΚ, που θα στεγνώσει την αγορά από χρήμα !

Αν και η ημέρα ανήκει δικαιωματικά στους οπαδούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία.

Εύχομαι και προσωπικά στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. καλή επιτυχία και ευελπιστώ ως δημοκρατικός πολίτης, σε μια γόνιμη άσκηση αντιπολίτευσης, προς όφελος του λαού.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε όμως, ότι την εθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έχει ο Γιώργος Ππανδρέου, ο οποίος...
με σειρά πρωτοβουλιών του, που κινούνται -οι περισσότερες- σε θετική κατεύθυνση, προσπαθεί να "βγάλει το κάρο από τη λάσπη".

Η ανοχή και η υπομονή των πολιτών είναι δεδομένη στη νέα κυβέρνηση, όμως κ.Πρωθυπουργέ, αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα, δύο πράγματα:

1. Η δημόσια διοίκηση δεν λέει να βρει το βηματισμό της. Υπάρχουν τρομερές καθυστερήσεις και απραξία σε πολλά κρίσιμα πεδία.

2. Στην οικονομία, τα μηνύματα είναι πολύ οδυνηρά! Ο κόσμος αρχίζει να χάνει την αισιοδοξία του κι αυτό, μπορεί να αποτελέσει ένα ρυάκι, που στην πορεία μπορεί να γίνει ποτάμι, για να θυμηθούμε και τα λόγια του κ.Σαμαρά.

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να διευκρινιστεί και κατά την ταπεινή μου γνώμη, να αναιρεθεί, είναι η δήλωση των καταθέσεων που έχουμε οι Έλληνες πολίτες στις τράπεζες.
Ανακοινώσατε ότι, στην επόμενη φορολογική μας δήλωση, σε λίγους μήνες δηλαδή, θα πρέπει να συμπληρώσουμε σε σχετικά πεδία, όλες τις καταθέσεις μας σε τράπεζες.

Ωραίο ακούγεται, αλλά πρακτικά, άκρως επικίνδυνο!

Ήδη, μου λένε φίλοι τραπεζικοί, ότι οι μεγάλοι πελάτες τους αρχίζουν να ψάχνουν τρόπους να βγάλουν τις καταθέσεις τους από τη χώρα!

Κι αυτό είναι τραγικό. Οι Κυπριακές, οι Λουξεμβουργιανές και οι Μαλτέζικες τράπεζες καραδοκούν, να αρπάξουν τα χρήματα των ελλήνων μεγαλοκαταθετών και να τους δελεάσουν με μεγαλύτερα επιτόκια!

Πιστεύετε αλήθεια, σε μια χώρα, όπου η παραοικονομία αποτελεί το 40% του ΑΕΠ, ότι, κάποιοι θα δηλώσουν τα λεφτά που έχουν στις τράπεζες;

Κι αν αισθανθούν ότι πράγματι, θα τους ανακαλύψετε, απλά θα τα πάρουν και, ή θα τα βάλουν στα σεντούκια ή θα τα στείλουν σε άλλες χώρες!

Θα στεγνώσει η αγορά από χρήμα.

Κι έτσι, οι πραγματικά έχοντες, θα βρουν διέξοδο στα (πολλά) λεφτά τους. Αυτοί που θα την "πατήσουν", είναι όσοι δεν είναι εξοικοιωμένοι με τη διεθνή διακίνηση του χρήματος. Οι καταθέτες των 10.000-100.000 ευρώ π.χ., δηλαδή τα μεσαία προς χαμηλά εισοδήματα.

Οι ΄"λεφτάδες" με τους προσωπικούς τραπεζικούς, φορολογικούς και νομικούς συμβούλους, θα βρουν "άκρη" !

Εκτιμώ, ότι τάχιστα θα πρέπει να αναιρέσετε την εξαγγελία αυτή και κάτι μου λέει ότι θα το κάνετε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη