2 Νοε 2009

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος της FYROM για συμβιβασμό


Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, εκτιμώντας πως για να υπάρξει επιτυχία στη διαπραγματευτική διαδικασία απαιτούνται υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

«Υποχωρήσεις είναι απαραίτητο να υπάρξουν και από τις δύο πλευρές. Γι’ αυτό λέμε ότι η λύση πρέπει να..
αποτελέσει ένα είδος δίκαιου και συνετού συμβιβασμού και για να επιτευχθεί συμβιβασμός, η κάθε πλευρά πρέπει να υποχωρήσει όσον αφορά τις θέσεις της, προκειμένου να φθάσουμε σε μία μέση λύση που θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές», ανέφερε ο πρόεδρος της FYROM.

Κληθείς να διευκρινίσει τι είδους υποχωρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν, ο κ. Ιβάνοφ δήλωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τον τρόπο προσέγγισης του προβλήματος αυτή την περίοδο.

Αφού επεσήμανε ότι η σχετική διαδικασία πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας είπε: «Η διαδικασία διαρκεί ήδη 16 χρόνια και το τελευταίο διάστημα, κατά κάποιο τρόπο, διαφαίνεται κάποια λύση. Κατ’ αρχάς, η διαδικασία αναβλήθηκε εξαιτίας των εκλογών στη FYROM. Όταν ολοκληρώθηκαν οι προεδρικές και δημοτικές εκλογές στη FYROM, η διαδικασία αυτή εντατικοποιήθηκε. Κατά κάποιο τρόπο, επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια των εκλογών στην Ελλάδα και τώρα αναμένεται να συνεχισθεί, εκ νέου, με την ίδια δυναμική ώστε να μπορεί ο μεσολαβητής κ. Νίμιτς να προτείνει κατά κάποιο τρόπο λύση. Επειδή γνωρίζει τις θέσεις της μακεδονικής πλευράς, γνωρίζει και τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, ως μεσολαβητής πρέπει να εισηγηθεί την τελική πρόταση».

«Για όσο διάστημα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις λάβαμε συστάσεις να μην αποκαλύπτουμε τις θέσεις μας, ώστε να μην επιφέρουμε ζημία στην όλη διαδικασία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Φύρομ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη