30 Νοε 2009

O προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2010...

...δεν αρέσει στην "Πρωτοβουλία"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με σαδιστική διάθεση η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εμπαίζει και πάλι τους πολίτες με την κατάθεση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2010.
Ο προϋπολογισμός του 2010 είναι ακόμα χειρότερος από του 2009 και...

βασίζεται στο ίδιο σαθρό υπόβαθρο. Είναι σπάταλος, ενεργοβόρος, αδιαφανής και φυσικά πλασματικός. Τα έσοδα τα οποία προβλέπει αποκλείεται να καλυφθούν, εάν υπολογίσει κανείς ότι τα έσοδα για το έτος 2009 αντιστοιχούν σε ποσοστό 25% περίπου στα προϋπολογισθέντα για το ίδιο έτος.
Οι πρόσφατες επιβαρύνσεις του Δήμου με το δάνειο των 20 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, που συνήψε πρόσφατα για να καλύψει τις «μαύρες τρύπες» και να ανακουφίσει πρόσκαιρα τους προμηθευτές του, τα τεράστια ελλείμματα που προκύπτουν από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα (απόδοση ασφαλιστικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και του αναλογούντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών προς την Οικονομική Εφορία) φορτώνουν με νέα βάρη τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, οι προβλέψεις για το περιβάλλον, το πράσινο, την κοινωνική πολιτική είναι μηδαμινές μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας και την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη Θεσσαλονίκη.
Η πόλη στερείται από πολύτιμους πόρους, που στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα έπρεπε να διατίθενται με σύνεση και να δημιουργούν προστιθέμενη αξία και προοπτικές.
Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αγνοεί προκλητικά τις επείγουσες ανάγκες και την πραγματικότητα της πόλης, εφαρμόζοντας πολιτικές και υλοποιώντας έργα τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
Το έλλειμμα του Δήμου υπερβαίνει τ0 1/3 του κατατεθέντος προϋπολογισμού, δηλαδή πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ, και η διοίκηση του Δήμου θα παραδώσει στη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές ένα Δήμο υπονομευμένο στα οικονομικά του και στηριγμένο σε γυάλινα πόδια.
Η παράταξή μας δεν επιχαίρει για την επιβεβαίωση των προβλέψεών της σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου. Ελπίζει, όμως, στην ανατροπή της διοίκησης αυτής, που έχει φέρει το Δήμο σ΄ αυτή την δραματική κατάσταση, έτσι ώστε να γυρίσει η σελίδα και να οδηγηθεί ο Δήμος στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης των δημοτών και στη βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης, που είναι τόσο αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης.
Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» φυσικά καταψήφισε αυτόν τον προϋπολογισμό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη