21 Δεκ 2009

"Έφυγε" σε ηλικία 75 ετών ο Χρήστος Λαμπράκης...


Έφυγε σε ηλικία 75 ετών ο Χρήστος Λαμπράκης...
Πριν από μερικές ημέρες είχε υποβληθεί σε επιτυχημένη επέμβαση καρδιάς, ωστόσο προκλήθηκε λοίμωξη, η οποία επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του.Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Χρήστος Δημητρίου Λαμπράκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934.Ο Χρήστος Λαμπράκης σπούδασε στην..
Αγγλία και στην Ελβετία, υπηρέτησε στο Ναυτικό και αφού εργάστηκε ως δόκιμος δημοσιογράφος στο «Βήμα» ανέλαβε τη διεύθυνση των εφημερίδων και των περιοδικών όταν, το 1957, πέθανε αιφνιδίως ο πατέρας του.
Στα πενήντα και πλέον χρόνια που ακολούθησαν, ο Χρήστος Λαμπράκης δημιούργησε πάνω από 20 εβδομαδιαία και μηνιαία έντυπα.Ο Χρήστος Λαμπράκης δημιούργησε επίσης το πρώτο μουσικό κέντρο διεθνών διαστάσεων της χώρας στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής.Ενα άλλο δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και άλλα εκκολάπτονται σήμερα σε άλλες ελληνικές πόλεις.
Ο ίδιος, το 1991, δημιούργησε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, έναν κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τον υψηλό στόχο «να διαμορφώσει τον ανανεωτικό πυρήνα μελετών και σχεδιασμού ανάπτυξης σε τομείς υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα». Ηταν ο πρώτος εκδότης στην Ελλάδα που, το 1997, πέρασε τα έντυπά του στην ηλεκτρονική ενημέρωση.
news it
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη